x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Rosmarinbrød

ANNE METTE AUTZEN | 24. september 2018

Lækkert italienskinspireret madbrød med en topping af rosmarin, salt og olivenolie. 

Server brødet lunt som tilbehør til supper eller gryderetter, og server det som en snack sammen med forskellige slags lufttørrede pølser og skinker.


Rosmarinbrød

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 3 timer
Tilb. tid: 25 minutter
Antal: 1 Brød
Forfatter: Anne Mette Autzen

Ingredienser

  • 4 deciliter Vand lunkent
  • 25 gram Gær
  • 1.5 tsk. Salt
  • 1 deciliter Olivenolie
  • 500 gram Hvedemel
  • Olivenolie til brødets overflade
  • Rosmarin tørret, til pynt
  • Havsalt eller kryddersalt, til pynt

Sådan gør du

  • Smuldr gæren i  en røreskål eller dejfad.
    Hæld vand og salt i skålen og opløs gæren heri - brug et håndpiskeris. 
    Tilsæt olivenolie og hvedemel og rør dejen godt sammen.
    Kom bagepapir i bunden af en springform og smør formens sider med olie.
    Læg dejen i formen, den skal være jævn hele vejen rundt.
    Læg et viskestykke over formen og lad dejen hæve i 2-3 timer ved stuetemperatur.
    Prik nogle huller i dejen (evt. med fingrene) og drys overfladen med olivenolie, rosmarin og salt .
    Bag brødet i en forvarmet ovn uden varmluft ved 200 grader i 25 min.
    Lad brødet afkøle på en bagerist inden servering.
    Rosmarinbrød

Noter

Brødet er et lækkert madbrød. Server det lunt!

Om forfatteren


Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!