Lækkert italienskinspireret madbrød med en topping af rosmarin, salt og olivenolie.
Server brødet lunt som tilbehør til supper eller gryderetter, og server det som en snack sammen med forskellige slags lufttørrede pølser og skinker.

Ingredienser
- 4 deciliter Vand lunkent
- 25 gram Gær
- 1.5 tsk. Salt
- 1 deciliter Olivenolie
- 500 gram Hvedemel
- Olivenolie til brødets overflade
- Rosmarin tørret, til pynt
- Havsalt eller kryddersalt, til pynt
Sådan gør du
- Smuldr gæren i en røreskål eller dejfad. Hæld vand og salt i skålen og opløs gæren heri - brug et håndpiskeris. Tilsæt olivenolie og hvedemel og rør dejen godt sammen. Kom bagepapir i bunden af en springform og smør formens sider med olie. Læg dejen i formen, den skal være jævn hele vejen rundt. Læg et viskestykke over formen og lad dejen hæve i 2-3 timer ved stuetemperatur. Prik nogle huller i dejen (evt. med fingrene) og drys overfladen med olivenolie, rosmarin og salt . Bag brødet i en forvarmet ovn uden varmluft ved 200 grader i 25 min. Lad brødet afkøle på en bagerist inden servering.
Noter
Brødet er et lækkert madbrød. Server det lunt!
Om forfatteren
Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!