Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Røræg (Ztove tilberedt)

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

31. januar 2023
Lækker og utrolig let måde at tilberede røræg på. De må absolut ikke blive tørre, det får de typisk ved for høj varme. Ved at kunne styre temperaturen, får man let lavet cremet røræg - præcis som man ønsker det.

Opskrift på røræg (ztove tilberedt)

Lækker og utrolig let måde at tilberede røræg på. Her har jeg brugt den danske producent Ztove, der laver intelligente kogeplader og kogegrej. Grejet har et intelligent temperaturstyring, så man kan tilberede mad ved en præcis temperatur, som man kender fra sous vide. Her kan teknikken også bruges ved kogning, pochering og stegning.

Røræg må absolut ikke blive tørre, det får de typisk ved for høj varme. Ved at kunne styre temperaturen, får man let lavet cremet røræg – præcis som man ønsker det.

Ztove

Antal: 2 personer

Røræg (Ztove tilberedt)

Lækker og utrolig let måde at tilberede røræg på. De må absolut ikke blive tørre, det får de typisk ved for høj varme. Ved at kunne styre temperaturen, får man let lavet cremet røræg – præcis som man ønsker det.
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Brunch, Morgenmad
Køkken: Britisk
Forb. tid: 1 minute
Tilb. tid: 4 minutter

Grej

Ingredienser

  • 4 stk. Æg
  • 1 deciliter Fløde
  • Salt og Peber
  • 1 knivspids Cayennepeber
  • Smør eller olie, til stegningen

Sådan gør du

  • Sæt panden på komfuret og tænd temperaturen på 135 grader.
  • Slå æggene ud i en skål.
  • Tilsæt salt, peber og cayennepeber.
  • Pisk æggene sammen med krydderierne, jeg bruger typisk en gaffel til det.
  • Hæld æggemassen på panden.
  • Med en dejskraber eller en palet røres der rundt i æggene hele tiden.
  • Så snart der ikke er mere flydende ovenpå æggene, skal de tages af.
  • Server straks.