
Lækker og utrolig let måde at tilberede røræg på. Her har jeg brugt den danske producent Ztove, der laver intelligente kogeplader og kogegrej. Grejet har et intelligent temperaturstyring, så man kan tilberede mad ved en præcis temperatur, som man kender fra sous vide. Her kan teknikken også bruges ved kogning, pochering og stegning.
Røræg må absolut ikke blive tørre, det får de typisk ved for høj varme. Ved at kunne styre temperaturen, får man let lavet cremet røræg – præcis som man ønsker det.

Røræg (Ztove tilberedt)
Grej
- 1 Kogeplade Ztove
- 1 Stegepande Ztove
Ingredienser
- 4 stk. Æg
- 1 deciliter Fløde
- Salt og peber
- 1 knsp. Cayennepeber
- Smør eller olie, til stegningen
Sådan gør du
- Sæt panden på komfuret og tænd temperaturen på 135 grader.
- Slå æggene ud i en skål.
- Tilsæt salt, peber og cayennepeber.
- Pisk æggene sammen med krydderierne, jeg bruger typisk en gaffel til det.
- Hæld æggemassen på panden.
- Med en dejskraber eller en palet røres der rundt i æggene hele tiden.
- Så snart der ikke er mere flydende ovenpå æggene, skal de tages af.
- Server straks.
Om forfatteren
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.