x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Rødbedesyltede æg

LINDHARDT OG RINGHOF | 25. februar 2019
Serveret med brændte porrer, mayo og tallerkensmækker

Rødbede syltede æg er en lidt anderledes måde at sylte på. Den flotte farve fra rødbederne trækker ind i æggene, der får en meget smuk farve af det.

Vi har opskriften fra bogen “Evergreen“, skrevet af Mikkel Karstad.


Rødbedesyltede æg

Serveret med brændte porrer, mayo og tallerkensmækker
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time 15 minutter
Tilb. tid: 1 day 8 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Lindhardt og Ringhof

Ingredienser

  • 2 stk. Rødbede
  • 2 deciliter Æbleeddike
  • 1 deciliter Sukker
  • 2 deciliter Vand
  • Dild 1 skærm krondild
  • 15 stk. Peberkorn Sorte
  • Salt Lidt
  • 12 stk. Æg

Sådan gør du

  • Læg rødbederne i en gryde med vand, så det dækker, og kog rødbederne i ca. 45 minutter, til de er møre.
    Kom eddike, sukker, vand og krydderier i en anden gryde, og bring i kog.
    Tag gryden med rødbederne af varmen, og lad rødbederne stå og trække lidt i kogevandet og køle lidt af.
    Hæld koldt vand over rødbederne, og gnub skrællen af.
    Skær rødbederne i 1 cm tykke skiver, og kom dem i eddikelagen.
    Læg æggene i en gryde, kom vand over, så det dækker, og bring i kog.
    Når vandet koger, lad æggene koge i 5 minutter, og hæld herefter koldt vand over, så kogningen stopper. Pil æggene, læg dem i lagen, og lad dem trække i mindst 24 timer,så smagen fra lagen når at trække ind i æggene.
    Æggene kan ligge i op til 3 uger i lagen, og lagen kan koges op og bruges igen.

Om forfatteren


Forlaget Lindhardt og Ringhof

Vi har opskriften fra forlaget Lindhardt og Ringhof Forlag A/S