Serveret med brændte porrer, mayo og tallerkensmækker

Opskrift på rødbedesyltede æg
Rødbede syltede æg er en lidt anderledes måde at sylte på. Den flotte farve fra rødbederne trækker ind i æggene, der får en meget smuk farve af det.
Vi har opskriften fra bogen “Evergreen“, skrevet af Mikkel Karstad.

Antal: Portioner
Rødbedesyltede æg
Serveret med brændte porrer, mayo og tallerkensmækker
Ingredienser
- 2 stk. Rødbede
- 2 deciliter Æbleeddike
- 1 deciliter Sukker
- 2 deciliter Vand
- Dild 1 skærm krondild
- 15 stk. Peberkorn Sorte
- Salt Lidt
- 12 stk. Æg
Sådan gør du
- Læg rødbederne i en gryde med vand, så det dækker, og kog rødbederne i ca. 45 minutter, til de er møre. Kom eddike, sukker, vand og krydderier i en anden gryde, og bring i kog. Tag gryden med rødbederne af varmen, og lad rødbederne stå og trække lidt i kogevandet og køle lidt af. Hæld koldt vand over rødbederne, og gnub skrællen af. Skær rødbederne i 1 cm tykke skiver, og kom dem i eddikelagen. Læg æggene i en gryde, kom vand over, så det dækker, og bring i kog. Når vandet koger, lad æggene koge i 5 minutter, og hæld herefter koldt vand over, så kogningen stopper. Pil æggene, læg dem i lagen, og lad dem trække i mindst 24 timer,så smagen fra lagen når at trække ind i æggene. Æggene kan ligge i op til 3 uger i lagen, og lagen kan koges op og bruges igen.