ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Rødbedesuppe med peberrod og serranoskinke

PER ASMUSSEN | 30. august 2018
Rødbeder er sprængfyldt med sunde næringsstoffer og kan bruges til meget andet end syltning. Her bruger vi den sunde grøntsag i en lækker og cremet suppe, serveret med sprødstegt serranoskinke og friskrevet peberrod som topping.

Rødbeder er sprængfyldt med sunde næringsstoffer og kan bruges til meget andet end syltning.

Her bruger vi den sunde grøntsag i en lækker og cremet suppe, serveret med sprødstegt serranoskinke og friskrevet peberrod som topping.


Antal: 4 personer

Rødbedesuppe med peberrod og serranoskinke

Rødbeder er sprængfyldt med sunde næringsstoffer og kan bruges til meget andet end syltning. Her bruger vi den sunde grøntsag i en lækker og cremet suppe, serveret med sprødstegt serranoskinke og friskrevet peberrod som topping.
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Mette
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 2 stk. Løg
  • 2 fed Hvidløg
  • 400 gram Bagekartofler
  • 500 gram Rødbeder
  • Olivenolie til stegning
  • 1 liter fond grøntsagsfond (gerne vand + terning)
  • 1 knsp. Cayennepeber kan undlades
  • 1 tsk. Koriander
  • Krydderier salt og peber
  • Æbleeddike
  • 1 pakke Serranoskinke (reklamelink)
  • Peberrod friskrevet

Sådan gør du

  • Pil og hak løg og hvidløg og skær dem i grove tern.
  • Skræl kartofler og rødbeder og skær ligeledes dem i grove tern.
  • Varm olivenolie op i en tykbundet gryde og sauter grøntsagerne heri. De skal ikke blive brune, kun bløde. Tilsæt koriander og evt. cayennepeber og lad krydderierne stege med et øjeblik.
  • Hæld grøntsagsfond i gryden og lad suppen småkoge i cirka 25 minutter eller til alt er helt mørt.
  • Blend suppen med en stavblender til den er helt fin og glat.
  • Smag suppen til med salt, peber og en smule æbleeddike. 
  • Steg serranoskinken sprød på en varm og riv peberroden. 
  • Server den varme suppe med et drys revet peberrod og sprød serranoskinke på toppen. 

Noter

Spis suppen som en grøn hovedret med godt brød som tilbehør.   

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.