
Opskrift på rødbedesuppe med peberrod og serranoskinke
Rødbeder er sprængfyldt med sunde næringsstoffer og kan bruges til meget andet end syltning.
Her bruger vi den sunde grøntsag i en lækker og cremet suppe, serveret med sprødstegt serranoskinke og friskrevet peberrod som topping.

Rødbedesuppe med peberrod og serranoskinke
Ingredienser
- 2 stk. Løg
- 2 fed Hvidløg
- 400 gram Bagekartofler
- 500 gram Rødbeder
- Olivenolie til stegning
- 1 liter fond grøntsagsfond (gerne vand + terning)
- 1 knivspids Cayennepeber kan undlades
- 1 tsk. Koriander
- Krydderier salt og peber
- Æbleeddike
- 1 pakke Serranoskinke (reklamelink)
- Peberrod friskrevet
Sådan gør du
- Pil og hak løg og hvidløg og skær dem i grove tern.
- Skræl kartofler og rødbeder og skær ligeledes dem i grove tern.
- Varm olivenolie op i en tykbundet gryde og sauter grøntsagerne heri. De skal ikke blive brune, kun bløde. Tilsæt koriander og evt. cayennepeber og lad krydderierne stege med et øjeblik.
- Hæld grøntsagsfond i gryden og lad suppen småkoge i cirka 25 minutter eller til alt er helt mørt.
- Blend suppen med en stavblender til den er helt fin og glat.
- Smag suppen til med salt, peber og en smule æbleeddike.
- Steg serranoskinken sprød på en varm og riv peberroden.
- Server den varme suppe med et drys revet peberrod og sprød serranoskinke på toppen.