Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Rodfrugt kage

MuusmannMuusmann Forlag
 

Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.

6. januar 2021
Lækker rodfrugtskage med gulerødder og rødbeder og en lækker frosting.

Opskrift på rodfrugt kage

Lækker rodfrugtskage med gulerødder og rødbeder og en lækker frosting.

Vi har opskriften fra bogen: “Vild med rødder“, skrevet af forfatterne: Marie Melchior & Betina Hastoft.


Antal: 4 personer

Rodfrugt kage

Lækker rodfrugtskage med gulerødder og rødbeder og en lækker frosting.
Forfatter: Muusmann Forlag
Ret: Bagning, Sødt
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 40 minutter

Ingredienser

  • 250 gram Gulerødder
  • 200 gram Rødbede gule
  • 3 stk. Æg
  • 225 gram Sukker
  • 1.5 deciliter Olie smagsneutral
  • 300 gram Mel
  • 2.5 tsk. Bagepulver
  • 3 tsk. Kanel
  • 75 gram Pekannødder eller valnødder

Frosting og pynt

  • 100 gram Smør blødt
  • 100 gram Flødeost
  • 200 gram Flormelis
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 50 gram Pekannødder eller valnødder

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 °C.
  • Skræl gulerødderne og de gule beder, og riv dem på et rivejern.
  • Pisk æg og sukker med en håndmikser, til det er hvidt og skummende. Rør olie, mel, bagepulver, kanel og de revne rodfrugter i. Rør dejen godt sammen.
  • Hak nødderne groft og vend dem i dejen.
  • Hæld dejen i en springform (ca. 22 cm i diameter) med bagepapir. Bag kagen i ca. 40 minutter. Test, om den er gennembagt med en bagenål. Afkøl kagen på en bage rist.
  • Når den er kold, pyntes den med frosting.
  • Smør, flødeost, flormelis og vaniljesukker røres sammen, til det er blødt og cremet. Smør frostingen ud over kagen i et tykt lag og pynt med hele pekan - eller valnødder på toppen.