Lækker rodfrugtskage med gulerødder og rødbeder og en lækker frosting.

Opskrift på rodfrugt kage
Lækker rodfrugtskage med gulerødder og rødbeder og en lækker frosting.
Vi har opskriften fra bogen: “Vild med rødder“, skrevet af forfatterne: Marie Melchior & Betina Hastoft.

Antal: personer
Rodfrugt kage
Lækker rodfrugtskage med gulerødder og rødbeder og en lækker frosting.
Ingredienser
- 250 gram Gulerødder
- 200 gram Rødbede gule
- 3 stk. Æg
- 225 gram Sukker
- 1.5 deciliter Olie smagsneutral
- 300 gram Mel
- 2.5 tsk. Bagepulver
- 3 tsk. Kanel
- 75 gram Pekannødder eller valnødder
Frosting og pynt
- 100 gram Smør blødt
- 100 gram Flødeost
- 200 gram Flormelis
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 50 gram Pekannødder eller valnødder
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 °C.
- Skræl gulerødderne og de gule beder, og riv dem på et rivejern.
- Pisk æg og sukker med en håndmikser, til det er hvidt og skummende. Rør olie, mel, bagepulver, kanel og de revne rodfrugter i. Rør dejen godt sammen.
- Hak nødderne groft og vend dem i dejen.
- Hæld dejen i en springform (ca. 22 cm i diameter) med bagepapir. Bag kagen i ca. 40 minutter. Test, om den er gennembagt med en bagenål. Afkøl kagen på en bage rist.
- Når den er kold, pyntes den med frosting.
- Smør, flødeost, flormelis og vaniljesukker røres sammen, til det er blødt og cremet. Smør frostingen ud over kagen i et tykt lag og pynt med hele pekan - eller valnødder på toppen.