
Opskrift på ribsgelé
Nem og hurtig opskrift på hjemmelavet ribsgele.
Det er nemt at lave og kræver nærmest ingen ekstra ingredienser udover ribs, vand og sukker.
Ribs indeholder en masse pektin, hvilket under opvarmning får dem til at tykne, så der skal ikke tilsættes ekstra ingredienser for at få en gelé ud af dem.
Der skal bruges et sylteglas på cirka 250 ml til denne opskrift.
Vi har retten fra bogen: “Hey! Det er vildt“, skrevet af Julie Hey.

Ribsgelé
Ingredienser
- 300 gram Ribs
- 2 spsk. Vand
- 100 gram Sukker Mængden skal være det samme som mængden af saft
- Atamon
Sådan gør du
- Kom ribsene i en gryde med 2 spsk. vand.
- Kog op, og lad det simre i 8-10 minutter, til ribsene brister.
- Hæld dem i en sigte foret med et rent klæde eller viskestykke over en skål, så saften opsamles.
- Lad saften dryppe ned i skålen, og pres den sidste saft ud af ribsene.
- Vej saften af, og tilsæt lige del sukker (f.eks. 100 g saft og 100 g sukker).
- Kog saft og sukker op.
- Hæld lagen på et atamonskyllet sylteglas, og kom evt. en hel ribsstængel i glasset til pynt.
- Sæt låg på, og lad det stivne.
- Opbevares i køleskabet.
- Server geléen til vildt eller som tilbehør til pålæg, eller brug den som smagsgiver i saucer.