Opskrift på ramsløg pesto
Det her er mit bud på en pesto af ramsløg med masser af ost! Ramsløg er perfekt til pesto, og det er en genial måde at få ramsløgsæsonen til at vare lidt længere tid. Det kan bruges til alt lige fra pasta, sandwiches og til tapas.
Det er ikke forfærdeligt mange år siden, ramsløg nærmest blev betragtet som ukrudt, men det har heldigvis ændret sig. Så snart de kigger op fra skovbunden, så begynder folk at plukke af dem 🙂

Ramsløg pesto
Ingredienser
- 30 Ramsløg
- 50 gram Pinjekerner du kan også prøve med cashew, hasselnød eller mandler
- 180 gram Olivenolie
- 0.5 Citron saften herfra
- 70 gram Parmesan
- Salt og Peber friskkværnet, tilsmagning
Sådan gør du
- Start med at riste nødderne af på panden. Der skal ikke bruges fedtstof.
- Tag dem straks af varmen, så snart de begynder at tage farve.
- Hæld de ristede nødder over i en blender.
- Skyl ramsløgene og kom dem med over i blenderen sammen med olivenolie, citronsaft og parmesanost.
- Blend det hele godt sammen. Du bestemmer selv, hvor meget du vil blende den - det er en smagssag. Nogle foretrækker den lidt grov, mens andre foretrækker den helt fin. Jeg lavede min lidt grov.
- Smag til med friskkværnet salt og peber og tilsæt eventuelt lidt mere olie, hvis du synes, at din pesto skal være tyndere.
- Nu er din ramsløgspesto færdig og klar til servering! Opbevar den på køl i et glas med et tætsluttende låg.