ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Ramsløg pesto

ANNE METTE AUTZEN | 20. juli 2020

Det her er mit bud på en pesto af ramsløg med masser af ost! Ramsløg er perfekt til pesto, og det er en genial måde at få ramsløgsæsonen til at vare lidt længere tid. Det kan bruges til alt lige fra pasta, sandwiches og til tapas.

Det er ikke forfærdeligt mange år siden, ramsløg nærmest blev betragtet som ukrudt, men det har heldigvis ændret sig. Så snart de kigger op fra skovbunden, så begynder folk at plukke af dem 🙂

Ramsløg pesto


Ramsløg pesto

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Forfatter: Anne Mette Autzen

Ingredienser

  • 30 Ramsløg
  • 50 gram Pinjekerner du kan også prøve med cashew, hasselnød eller mandler
  • 180 gram Olivenolie
  • 0.5 Citron saften herfra
  • 70 gram Parmesan
  • Salt og peber friskkværnet, tilsmagning

Sådan gør du

    1. Start med at riste nødderne af på panden. Der skal ikke bruges fedtstof.
    2. Tag dem straks af varmen, så snart de begynder at tage farve.
    3. Hæld de ristede nødder over i en blender.
    4. Skyl ramsløgene og kom dem med over i blenderen sammen med olivenolie, citronsaft og parmesanost.
    5. Blend det hele godt sammen. Du bestemmer selv, hvor meget du vil blende den - det er en smagssag. Nogle foretrækker den lidt grov, mens andre foretrækker den helt fin. Jeg lavede min lidt grov.
    6. Smag til med friskkværnet salt og peber og tilsæt eventuelt lidt mere olie, hvis du synes, at din pesto skal være tyndere.
    7. Nu er din ramsløgspesto færdig og klar til servering! Opbevar den på køl i et glas med et tætsluttende låg.
    Ramsløg pesto
     

Om forfatteren


Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!