Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Pommes duchesse

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

15. april 2019

Opskrift på pommes duchesse

Denne dejlige bagt kartoffelmos med æggeblommer er nem at lave og ser utrolig flot ud på tallerkenen.

Kartoffelmosen røres med æggeblommer og kommes i en sprøjtepose.

De smager dejligt og kan sprøjtes ud i alle mulige slags mønstre, så du både kan imponere dine gæster eller gøre dem sjove for de mindste.


Antal: 4 Portioner

Pommes duchesse

Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

  • 1 kilogram Kartofler
  • 1 tsk. Salt
  • 120 gram Smør
  • 2 stk. Æggeblommer
  • Krydderier Evt. salt, peber og timian

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne og skær dem i ensartede mindre stykker/tern. Bare cirka 3x 3 cm.
    Kog dem i vand med salt til de er møre. Det tager cirka 18-23 minutter.
    Mos kartoflerne groft med en kartoffelmoser eller gaffel.
    Skær smørret i mindre stykker og kom det ned til kartoflerne og rør godt rundt.
    Gentag processen med æggeblommerne og når du har en ensartet masse - så smag den til. Den skal evt. have lidt salt eller peber fra kværn og den kan sagtens få tilsat lidt timian hvis du ønsker det.
    Kom din kartoffelmos i en sprøjtepose med et stjernetyl.
    Sprøjt kartoffelmassen ud af sprøjteposen på en bagepapirsbeklædt bageplade.
    Lav de mønstre du selv ønsker og her kan du være meget kreativ.
    Kom bagepladen i ovnen og bag dem ved 200 grader varmluft i 10-15 minutter. Kartoffelmosen er tilberedt, så det handler udelukkende om at få lidt farve på dem. Derfor kan du også lave kartoffelmosmassen i god tid og opbevare den på køl indtil de skal tilberedes.
    Så skal du blot give dem lidt længere tid i ovnen.
    Velbekomme.
    Pommes duchesse