Opskrift på pommes duchesse
Denne dejlige bagt kartoffelmos med æggeblommer er nem at lave og ser utrolig flot ud på tallerkenen.
Kartoffelmosen røres med æggeblommer og kommes i en sprøjtepose.
De smager dejligt og kan sprøjtes ud i alle mulige slags mønstre, så du både kan imponere dine gæster eller gøre dem sjove for de mindste.
Pommes duchesse
Ingredienser
- 1 kilogram Kartofler
- 1 tsk. Salt
- 120 gram Smør
- 2 stk. Æggeblommer
- Krydderier Evt. salt, peber og timian
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne og skær dem i ensartede mindre stykker/tern. Bare cirka 3x 3 cm. Kog dem i vand med salt til de er møre. Det tager cirka 18-23 minutter. Mos kartoflerne groft med en kartoffelmoser eller gaffel. Skær smørret i mindre stykker og kom det ned til kartoflerne og rør godt rundt. Gentag processen med æggeblommerne og når du har en ensartet masse - så smag den til. Den skal evt. have lidt salt eller peber fra kværn og den kan sagtens få tilsat lidt timian hvis du ønsker det. Kom din kartoffelmos i en sprøjtepose med et stjernetyl. Sprøjt kartoffelmassen ud af sprøjteposen på en bagepapirsbeklædt bageplade. Lav de mønstre du selv ønsker og her kan du være meget kreativ. Kom bagepladen i ovnen og bag dem ved 200 grader varmluft i 10-15 minutter. Kartoffelmosen er tilberedt, så det handler udelukkende om at få lidt farve på dem. Derfor kan du også lave kartoffelmosmassen i god tid og opbevare den på køl indtil de skal tilberedes. Så skal du blot give dem lidt længere tid i ovnen. Velbekomme.