ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Pommes duchesse

PER ASMUSSEN | 15. april 2019

Denne dejlige bagt kartoffelmos med æggeblommer er nem at lave og ser utrolig flot ud på tallerkenen.

Kartoffelmosen røres med æggeblommer og kommes i en sprøjtepose.

De smager dejligt og kan sprøjtes ud i alle mulige slags mønstre, så du både kan imponere dine gæster eller gøre dem sjove for de mindste.


Pommes duchesse

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 1 kilogram Kartofler
  • 1 tsk. Salt
  • 120 gram Smør
  • 2 stk. Æggeblommer
  • Krydderier Evt. salt, peber og timian

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne og skær dem i ensartede mindre stykker/tern. Bare cirka 3x 3 cm.
    Kog dem i vand med salt til de er møre. Det tager cirka 18-23 minutter.
    Mos kartoflerne groft med en kartoffelmoser eller gaffel.
    Skær smørret i mindre stykker og kom det ned til kartoflerne og rør godt rundt.
    Gentag processen med æggeblommerne og når du har en ensartet masse - så smag den til. Den skal evt. have lidt salt eller peber fra kværn og den kan sagtens få tilsat lidt timian hvis du ønsker det.
    Kom din kartoffelmos i en sprøjtepose med et stjernetyl.
    Sprøjt kartoffelmassen ud af sprøjteposen på en bagepapirsbeklædt bageplade.
    Lav de mønstre du selv ønsker og her kan du være meget kreativ.
    Kom bagepladen i ovnen og bag dem ved 200 grader varmluft i 10-15 minutter. Kartoffelmosen er tilberedt, så det handler udelukkende om at få lidt farve på dem. Derfor kan du også lave kartoffelmosmassen i god tid og opbevare den på køl indtil de skal tilberedes.
    Så skal du blot give dem lidt længere tid i ovnen.
    Velbekomme.
    Pommes duchesse
     

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.