ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Pølsebrød

ANNE METTE AUTZEN | 2. august 2018
Perfekt til hjemmelavede hotdogs

Alle kan lide en god hotdog, og ikke uden grund! Denne lille hapser indeholder nemlig den perfekte kombination af blødt, sprødt, salt, sødt og surt. 

Kvaliteten af de pølsebrød man kan købe, er dog ikke altid optimal, så her kan man med fordel kaste sig ud i at bage sine egne. 

Disse pølsebrød er nemme at gå til, smager forrygende og er tilmed et mere fiberrigt og mættende alternativ til de købte af slagsen. 

Så prøv at kaste dig ud i at bage dine pølsebrød selv. Denne forholdsvis lille indsats kan løfte din hotdog til nye højder – prøv det!

 


Antal: 8 stk.

Pølsebrød

Perfekt til hjemmelavede hotdogs
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anne Mette Autzen
Forb. tid: 1 time 20 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 25 gram Gær
  • 1.5 deciliter Vand lunkent
  • 1 tsk. Salt
  • 1 spsk. Sukker
  • 1 tsk. Olie
  • 1 stk. Æg
  • 50 gram Fuldkornshvedemel el. andet groft mel
  • 250 gram Hvedemel + lidt ekstra til æltning

Sådan gør du

  • Udrør gæren i lunkent vand. 
    Tilsæt salt, sukker, olie, æg og fuldkornshvedemel og rør sammen til en klistret masse. 
    Tilsæt hvedemel, hold evt. lidt tilbage, og ælt til en blank og smidig dej. 
    Lad dejen hæve tildækket, til den har dobbelt størrelse - ca. 1 time. 
    Slå dejen ned og form den til 8 små pølsebrød. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dejen vokser til dobbelt størrelse under bagningen, så husk lidt afstand mellem brødene.
    Pølsebrødene skal nu efterhæve ved damp i en slukket ovn. Sæt pladen i ovnen, stil et ildfast fad eller lignende i bunden af ovnen, hæld kogende vand fra elkedlen i fadet (ca. 1/2 l.) og luk ovnlågen. Lad brødene hæve i dampen i cirka 30 minutter - fyld evt. lidt ekstra kogende vand i fadet undervejs. 
    Når brødene er færdighævede, tages pladen og fadet med vand ud af ovnen.
    Tænd ovnen på 200 grader. 
    Når ovnen er varm, sættes pladen med pølsebrødene ind, og brødene bages i ca. 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. 
    Afkøles let på en bagerist inden de serveres.

Om forfatteren


Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!

Opskriften er inspireret af Madenimitliv.dk.