x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Pavlova

ANNE METTE AUTZEN | 17. juni 2018

Jeg giver dig her en nem og lækker opskrift på den dejlige dessert pavlova.

Pavlova er en populær marengsdessert opkaldt efter den russiske ballerina, Anna Pavlova. Marengsbunden er blød og lækker indeni med et sprødt ydre, og så toppes den gerne af med flødeskum. Jeg har valgt at komme både flødeskum og vaniljeis ovenpå marengsbunden, og så er den pyntet med jordbær. Vaniljeisen passer perfekt sammen med marengsen!


Pavlova

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Dessert
Forb. tid: 3 timer
Tilb. tid: 20 minutter
Forfatter: Anne Mette Autzen

Ingredienser

  • 4 stk. æggehvider
  • 200 gram Sukker
  • 1 pinch Salt
  • 0.5 tsk. Æbleeddike
  • 0.5 liter Piskefløde
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 0.5 liter Vaniljeis

Sådan gør du

Marengsbund

Pisk æggehviderne stive på en røremaskine. Tilsæt derefter sukker (lidt ad gangen) og pisk indtil den er glat. Det kan sagtens tage 5-10 minutter. Når halvdelen af sukkeret er tilsat, tilsættes æbleeddike.

Tilsæt derefter saltet og giv det lige et minut mere.

Fordel massen på en bagepapirsbeklædt bageplade og "bag"/tør massen i 45 minutter i almindelig ovn ved 150 grader. Den skal være sej indeni og sprød udenpå.

Lad den køle af på en bagerist derefter. Det kan sagtens tage op til 2 timer.

 

    Flødeskum

    • Pisk piskefløden sammen med vaniljesukkeret. Flødeskummen må gerne være let pisket.


    Bær

    • I bund og grund kan du bruge nærmest hvilke som helst bær, men vi valgte at bruge jordbær til vores pavlova. Bærene blev skyllet og skåret i kvarte.
       

      Servering

      Sæt din marengsbund på en tallerken eller tærtefad og skær vaniljeisen i tynde skiver henover.
      Smør derefter et lag flødeskum henover og pynt med jordbær.
      Pavlova

    Om forfatteren


    Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!