Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Pasta med pocheret vagtelæg

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

17. august 2018

Opskrift på pasta med pocheret vagtelæg

En enkel, dekorativ og velsmagende ret bestående af hjemmelavet pasta med gremolata og pocherede vagtelæg. 

Retten kan spises som en selvstændig ret eller serveres med et stykke kød eller fisk som tilbehør. 


Antal: 4 Portioner

Pasta med pocheret vagtelæg

Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

  • 200 gram Hvedemel
  • 2 stk. Æg
  • 1 bunch Bredbladet persille
  • 1 stk. Citronskal
  • 2 clove Hvidløg
  • 3 spsk. Parmesan friskrevet
  • 8 stk. Vagtelæg
  • Eddike til pochering af æggene

Sådan gør du

  • Pasta:

    Hæld melet ud på køkkenbordet og lav en fordybning i midten.
    Slå æggene ud i fordybningen og pisk dem forsigtigt sammen med en gaffel. Skub med den ene hånd lidt af melet ind i æggene, mens du med den anden hånd pisker æg og mel sammen. 
    Når det ikke er muligt at piske mere mel ind i æggene med gaflen, så brug hænderne til at samle dejen. 
    Når dejen er samlet, æltes den godt igennem med hænderne. Brug håndroden til at folde dejen ind over sig selv, indtil dejen har en glat overflade, når den spændes op. Det kan godt tage lidt tid, men det er hele arbejdet værd.
    Lad dejen hvile i 30 minutter ved stuetemperatur pakket ind i en pose eller film. 
    Når dejen har hvilet, rulles den ud på et meldrysset bord. Der skal bruges rigeligt mel - meget mere, end man regner med. 
    Rul dejen så tyndt ud som muligt med en kagerulle.
    Når dejen ikke kan blive tyndere, så prøv at rulle den op på din kagerulle, der forinden er drysset godt med mel. Rul med kagerullen et par gange hen over bordet, mens du trykker let på den. 
    Rul dejen af kagerullen. Giv den evt. en tur til med kagerullen, hvis du ønsker dejen tyndere.
    Skær dejen ud i pastastrimler i passende størrelse. 
    Hæng evt. pastaen til tørre på et såkaldt pastatørrestativ (du kan også bruge et rengjort kosteskaft lagt over to stole). 
    Bring en gryde med vand og salt i kog. Når vandet koger, kommes pastaen i. 
    Kog pastaen i 4 min og dræn den.
    Pasta med vagtelæg

    Gremolata:

    Skyl persillen grundigt og lad vandet dryppe af.
    Hak persillen fint.
    Pil skallen af hvidløgsfeddene og hak dem meget fint. 
    Vask og riv citronen.
    Bland persille, revet citronskal og finthakket hvidløg i en skål.
    Bland friskrevet parmesanost i gremolataen.  
    Pasta med vagtelæg

    Pocherede vagtelæg:

    Bring en gryde med vand i kog og tilsæt 1 spiskeskefuld salt og 1 spiskeskefuld lagereddike.
    Slå æggene ud i hver sin ramekin/lille skål.
    Lav en hvirvel i vandet med grydeskeen, og hæld æggene i vandet ét ad gangen.
    Pocher æggene i 1 minut. 
    Kom dem herefter i en skål med koldt vand (gerne isvand), så kogningen stopper øjeblikkeligt.
     

    Servering:

    Vend den friskkogte pasta med gremolataen og portionsanret den på tallerkenerne. 
    Anret to vagtelæg ovenpå hver portion og kværn rigeligt frisk peber ud over hver portion.
    Server straks!
     
     
    Pasta med vagtelæg

Noter

Retten har godt af et sprødt modspil og kan med fordel serveres med en topping af f.eks. ristede pinjekerner, sprøde baconstykker eller brødcroutoner.