Opskrift på pandestegt hornfisk
Efter at have prøvet sous vide hornfisk, var jeg selvfølgelig nødt til at prøve den mere traditionelle tilberedning af hornfisk, nemlig pandestegt.
Her plejer man at tilberede den på samme måde, som man vil gøre med ål, det vil sige, at fisken renses, fileteres, vendes i mel og steges på panden.
Hornfisk er ikke den nemmeste fisk at rense, fordi fiskebenene sidder på en lidt tricky måde – og så sidder de ret godt fast.
Jeg var ret udfordret og opgav faktisk helt at fjerne “rygraden”. i stedet skar jeg bare fisken over på midten og kasserede det midterste stykke, hvor benene / rygraden sidder.
Man plejer at spise pandestegt hornfisk med kartofler og persillesovs, men jeg serverede den med kartofler, smørsauce (smeltet smør) og syltede hvide asparges og knoldselleripuré.
Pandestegt hornfisk
Ingredienser
- 1 stk. Hornfisk
- Salt
Sådan gør du
- Fjern først fiskebenene.Det gøres ved at lægge et skråt snit på hver side af benene. Der er i alt 3 rækker af fiskeben, én der løber ned langs midten ("rygraden"), én åp højre side og én på venstre side. Som sagt opgav jeg at fjerne "rygraden" og skar den i stedet helt fra.
- Herefter gourmeltsaltes fisken. Det trækker lidt af væsken ud af fisken, så den bliver mere fast og kødagtig i konsistensen. Drys salt på begge sider af fisken og lad det trække i 15 - 20 minutter.
- Skyl alt saltet af kødet under koldt vand og dup det tørt med et rent viskestykke.
- Varm din stegepande op ved middelhøj varme (10 / 14 på mit komfur).
- Kom smørret på den varme pande.
- Vend fileterne i rugmel og læg dem på panden.
- Lad dem stege i 3 minutter.
- Vend dem om og lad dem stege i yderligere 3 minutter.
- Herefter er fisken klar til at blive serveret med dit valgte tilbehør. Du kan også slutte af med at give fisken et drys friskkværnet salt og peber.