ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Pandekager med havregryn

Ronnie PetersenRonnie
  

Jeg interesserer mig for nye og gamle madlavningsteknikker og modning af kød. Jeg er en meget passioneret burgerentusiast og værdsætter virkelig en vellavet burger.

23. februar 2018
En måde at spise sundere uden at opdage det.

Opskrift på pandekager med havregryn

I den evige jagt på at få vores børn til at spise sundere, har vi tidligere lavet en opskrift på spinatpandekager. Børnene ved dog godt, at det ikke er rigtige pandekager, så denne gang laver vi klassiske pandekager og tilføjer i al hemmelighed en portion havregryn.

Det gør ikke pandekagerne sunde i sig selv, især fordi det usunde som regel ligger indeni, men det tilføjer nogle sunde havrefibre til pandekagerne.

Pandekagerne bliver stadig fine og blødelækre pandekager uden sukker her.


Antal: 4 Portioner

Pandekager med havregryn

En måde at spise sundere uden at opdage det.
Forfatter: Ronnie
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

  • 200 gram Hvedemel
  • 1 deciliter Havregryn Gerne finvalsede af hensyn til konsistensen
  • 3 stk. Æg
  • 1 tsk. Sukker
  • 4 deciliter Mælk
  • 2 spsk. Flydende fedtstof
  • 1 knsp. Salt

Sådan gør du

  • Hæld 3 dl af mælken op i en skål og tilføj havregryn. Lad det stå og bløde op i 10 minutter.
    Tilsæt mel, sukker, salt og pisk det godt sammen. Tilsæt herefter æg ét ad gangen og til sidst det flydende fedtstof.
    Lad dejen hvile i 10 minutter i køleskabet og tilsæt den sidste del af mælken, indtil dejen har den ønskede konsistens. Tilsætter du det hele, vil du få en dej, der flyder godt ud og giver tynde pandekager. Tilsætter du mindre, bliver dejen tykkere og giver tykkere (mor-)pandekager*.
    Mens du varmer en pande op, lægger du en smule fedtstof på midten og smører det ud med et stykke køkkenrulle. Det skal bare være et tyndt lag, og det overskydende fedtstof kasseres sammen med køkkenrullen.
    Dejen hældes på panden og bages ved middel varme i et minuts tid på hver side. Vi plejer at lægge dem ind i et foldet stykke alufolie på en tallerken. Så holder de hinanden varme, og man får flotte, bløde og lune pandekager.
    Serveres med dit foretrukne panedekagetilbehør!
    Pandekagen er klar til at blive vendt  

Noter

Pandekagerne spises med frugt og syltetøj evt. kombineret med en smule ekstra sukker efter smag.
Kan også spises som dessert med vanilleis i og med chokoladesauce på.
* Mor-pandekager er pandekage, som mor lavede dem og er tykke og med "gods" i, så man ikke kun spiser det søde fyld. Lidt ligesom en "mor-pizza" har en bund, der er 3-4 cm tyk!