x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Pandekager af blomkålsris

Laust Kehlet | 28. august 2018

I min barndom var pandekager noget, vi spiste til eftermiddags- eller aftenteen eller til dessert. Men pandekagen er meget mere alsidig end som så. Hvis du undlader at komme sukker i, kan den nemlig også spises med kød eller grøntsager i til aftensmad eller frokost.

Dem du får opskriften på her, er lavet på blomkål, og smager godt med pålæg på til frokost, eller du kan spise dem som tilbehør til en gryderet. Eller som en selvstændig ret med f.eks. lynstegt kål, lufttørret skinke og mozzarella lagt mellem to af blomkålspandekagerne. Ja, selv til morgenmad kan du spise dem med f.eks. en klat hvidløgsost på.

Har du lyst til at kaste dig ud i andre sjove varianter af pandekager eller de mere traditionelle, så finder du mange flere opskrifter her

Pandekager af blomkålsris

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Glutenfri, Pandekager
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 9 pandekager
Forfatter: Laust Kehlet

Ingredienser

 • 350 gram Blomkål Råt
 • 2 spsk. Parmesan Revet
 • 2 stk. Æg
 • 2 spsk. Hvedemel
 • 2 spsk. Fuldkornshvedemel
 • Krydderurter Evt. tørrede eller friske, hakkede krydderurter – din favorit eller afhængig af hvad blomkålspandekagerne skal bruges til
 • Olie Smagsneutral. Til stegningen

Sådan gør du

 • Del blomkålen i mindre stykker, og hak det herefter helt fint – f.eks. i en foodprocessor eller lignende.
  Tilsæt revet parmesan, æg og mel samt evt. krydderurter – tørrede eller friske – og rør det hele godt sammen.
  Opvarm lidt olie på en pande, og steg pandekager herpå. To spsk. dej pr. pandekage. Jeg kan have tre pandekager på min stegepande ad gangen. Pandekagerne bliver ikke store og tynde, men små og tykke – lidt ligesom klatkager eller brunchpandekager.
  Vend pandekagerne, når de bliver faste i bunden og har taget farve – efter ca. et par minutter – og steg et par minutter på den anden side også.
  Tag dem af, og læg dem på en tallerken. Steg pandekager, til der ikke er mere dej tilbage.
  Skal de spises varme, så hold dem varme ved at lægge stanniol over dem, mens det næste hold pandekager steges. Du kan også holde dem varme i ovnen ved ca. 60-75° C varmluft.
  Glutenfri: Er du glutenallergiker, eller spiser du af en anden grund ikke gluten, kan du med fordel skifte hvedemelet ud med f.eks. kikærtemel, og fuldkornshvedemelet med fuldkornsrismel.
  Laktosefri: Er du laktose- eller mælkeallergiker, så brug en vegansk parmesan i stedet for den traditionelle.
  Blomkål: Blomkål er perfekt at bruge, når du ikke vil have for meget stivelse. Til gengæld får du mange sundere ting med i købet, når du laver pandekager af blomkål – fibre, B-vitamin, C-vitamin, fosfor og kalcium. 
  Du skåner også miljøet, da blomkålen – især hvis den er dansk – udleder meget mindre CO2 end mælk og hvedemel.
  Blomkålen smager ikke voldsomt igennem, men giver dig altså som nævnt en sund og næringsrig pandekage. Derudover er det en lækker måde at få brugt det halve blomkålshoved, du ikke har fået spist endnu, og som du ikke lige ved, hvad du skal bruge til. Ja, det ved du jo så nu!
   

Om forfatteren


Laust er amatør kok og passioneret grillmester.