Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Øllebrød med æggesnapscreme

Fadls forlagfadlsforlag
 
29. marts 2019

Opskrift på Øllebrød med æggesnapscreme

Vi giver dig en opskrift på øllebrød som vi garanterer du at du aldrig har set før. Den dejlige klassiker serveres her med en æggesnapscreme. 

Vi har opskriften fra bogen: “Forunderlig mad“, hvor forfatteren Katrin Joensen-Næs siger følgende om opskriften:

“Jeg kan huske engang, hvor min mor var i et strålende humør. Hun lavede øllebrød, og serverede det for mig og min søster, og hun nød virkelig at lave øllebrød. Jeg? Jeg pillede bare rosinerne fra grøden og spiste dem. Det var første gang, jeg spiste øllebrød, vi spiste det aldrig siden. Men så kom jeg på efterskole, og de serverede øllebrød, og jeg kom til at elske det! Når jeg mødte køkkendamerne, bad jeg altid om øllebrød. Men jeg var åbenbart den eneste, for vi fik det meget sjældent, og når vi gjorde, var det for min skyld. Det var ikke fordi, at folk ikke brød sig om det, de ville bare have det på en bestemt måde, den måde deres mor eller far eller bedstemor plejede at lave det. En af mine venner ville kun spise øllebrød med æggesnaps. Æggesnaps? tænke jeg.”


Antal: 8 Portioner

Øllebrød med æggesnapscreme

Forfatter: fadlsforlag
Forb. tid: 1 day 8 minutter
Tilb. tid: 1 time

Ingredienser

Øllebrød

  • 750 gram Rugbrød
  • 100 gram Rosiner
  • 1 dåse Hvidtøl 33 cl
  • 45 gram Brun farin
  • 3 stk. Æg
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 1 tsk. Kanel
  • 0.5 tsk. Kardemomme
  • Peber Fra kværn
  • Havsalt Lidt
  • 250 milliliter Mælk

Topping

  • mandelflager 1 håndfuld
  • Flormelis Lidt (kan udelades)

Sådan gør du

  • Skær rugbrødet i ca. 1 cm tykker skiver, og læg dem i et smurt fad med høj kant.
    Kom rosiner, øl og brun farin i en gryde, og kog, til rosinerne falder fra hinanden.
    Blend det til en mos.
    Rør æg, krydderier og mælk ind i mosen. 
    Hæld blandingen over rugbrødet - det er muligt, at du ikke får brug for al æggecremen, den skal stå 1 cm. fra bunden af fadet.
    Står du tilbage med meget, kan du dyppe rugbrødet i cremen og stege det på panden som arme riddere - æggesnapscremen smager godt til.
    Læg stanniol over rugbrødet med mosen, og lad det trække natten over.
    Rør alle ingredienser til æggesnapscreme, undtagen rom, sammen i en gryde, og sæt det over middel varme.
    Lad det tykne, mens du rører.
    Når det har fået en tykkelse, så det kan lægge sig om en ske, som en god brun sauce, kommes rommen i.
    Lad det køle ned, og kom det i køleskabet natten over.
    Når du står op, tændes ovnen på 180 grader.
    Strø mandelflager over øllebrødet, evt. lidt flormelis, og bag den i 1 time uden staniol - dæk dog øllebrødet til, hvis toppen bliver for mørk.
    Server øllebrødet med æggesnapscremen.