Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Nutella

MuusmannMuusmann Forlag
 

Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.

21. februar 2019
Hjemmelavet nutella - nærmest alle elsker nutella. Vi giver dig her to varianter på hvordan du kan lave din egen udgave af det populære smørrepålæg.

Opskrift på nutella

Hjemmelavet nutella – nærmest alle elsker nutella. Vi giver dig her to varianter på hvordan du kan lave din egen udgave af det populære smørrepålæg.

Den ene opskrift er en sund udgave hvor chokoladen er erstattet af kakao og dadler og den anden indeholder fløde og chokolade.

Opskriften giver cirka 2,5 dl nutella.

Vi har opskriften fra bogen “Nødder”.


Antal: 1 glas

Nutella

Hjemmelavet nutella – nærmest alle elsker nutella. Vi giver dig her to varianter på hvordan du kan lave din egen udgave af det populære smørrepålæg.
Forfatter: Muusmann Forlag
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredienser

Variation 1 – Sund nutella

  • 100 gram Hasselnødder
  • 200 gram Dadler Meget bløde, udstenede dadler
  • 1 spsk. Honning Koldslynget honning, alternativt ahornsirup eller kokossirup
  • 3 spsk. Kakao pulver Kan være op til 4 spsk.
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 2 spsk. Kokosolie Ekstra jomfrukokosolie
  • Salt 1 nip himalayasalt

Variation 2 – Hjemmelavet nutella

  • 100 gram Hasselnødder
  • 1.5 deciliter Piskefløde
  • 100 gram Mørk chokolade Minimum 70 %
  • 50 gram Smør
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • Salt 1 nip himalayasalt
  • Honning Evt. lidt koldslynget honning, alternativt ahornsirup eller kokossirup

Sådan gør du

Variation 1 – Sund nutella

  • Rist nødderne i ovnen ved 150 °C i ca. 20 minutter.
    Kom dem i et viskestykke og gnid en del af skallerne af.
    Det er ikke nødvendigt, men nutellaen bliver knapt så bitter sådan.
    Kør hasselnødder på en foodprocessor, til de næsten bliver til nøddesmør, det tager 5-10 minutter.
    Tilsæt dadler, honning, kakaopulver, vaniljepulver, kokosolie og salt og kør, til du har en fast cremet masse.
    Hæld nutellaen på et rent, skoldet glas, den holder sig min. 2-3 uger i køleskabet.
    Denne variation smager også ret genialt med lidt appelsinskal i.
    Jeg tilsætter ofte lidt kokosmælk, så den bliver mere nutellaagtig i konsistensen, du kan også med fordel tilsætte smeltet chokolade.
     

Variation 2 – Hjemmelavet nutella

  • Rist nødderne som ovenfor beskrevet.
    Varm piskefløden op til kogepunktet i en lille kasserolle, tag den af varmen og bland chokolade og smør i, så det smelter.
    Kør hasselnødder på en foodprocessor, til de næsten bliver til nøddesmør, det tager 5-10 minutter.
    Bland nødder med chokoladeblandingen, vaniljepulver og salt og smag til med lidt honning, hvis du har en sød tand.
     
    Hæld nutellaen på et rent, skoldet glas, og opbevar det i køleskabet.
    Det holder min. 1 uge, hvis du ikke når at få det spist inden da.