
Så simpelt og så godt! Denne bærsovs er både sød og let syrlig på samme tid. Den gør sig fantastisk på fx omgang yoghurt sammen med granola og friske bær. Her har jeg kombineret den med yoghurt naturel, bountygranola og friske ribs og det var en virkelig skøn kombi! Men den kan også bruges som topping på fx grød, pandekager og vafler. I det hele taget bare en skøn topping til mange herlige sager.
Bærsovsen kan laves på bare 5 min og du kan bruge lige de bær du har liggende. I denne udgave har jeg brugt ribs, jordbær, hindbær og blåbær – det var hvad fryseren rummede, men det kunne også bare have været fx hindbær. Smagen kan let tilpasses ved at justere på sukker og citron, så det bliver lige som du foretrækker 🙂
Jeg konserverer med lidt flydende atamon. Det behøves ikke, men sikrer at bærsovsen kan holde sig på køl i nogle uger – så er der altid nem og lækker topping tilgængelig.

Nem og hurtig bærsovs
Grej
Ingredienser
- 300 gram Bær frosne
- 75 gram Sukker
- 1 spsk. Citronsaft
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 1/2 deciliter Vand
- 1 tsk. Maizena jævning
- 1 spsk. Vand jævning
- 1 tsk. Atamon kan udelades
Sådan gør du
- Put bær, sukker, citronsaft, vanillesukker og vand i en lille gryde og giv det et kort opkog af et par minutter.
- Stavblend og smag evt. til med sukker og/eller citronsaft.
- Opløs maizena i 1 spsk vand og tilsæt til gryden. Lad det koge et minuts tid til sovsen tykner let og tag gryden af varmen.
- Rør atamonen i, når sovsen ikke længere koger (atamons egenskaber forsvinder ved 100 grader) og hæld sovsen i et tætsluttende glas.
- Brug med det samme eller opbevar på køl.
Noter

Om forfatteren
Instragram madblogger (henriette_ak)