Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Nem citrontærte

Anne MetteAnne Mette Autzen

Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!

3. januar 2019
Små og hurtige at lave

Opskrift på nem citrontærte

En dejlig nem citrontærte helt uden mørdej. Bunden er erstattet med en nem digestive kiksebund og ved hjælp af kondenseret mælk behøver man ikke engang at tænde for komfuret for at lave denne lækre tærte.

Jeg serverede den for mine gæster nytårsaften og den var et kæmpe hit.


Antal: 4 Portioner

Nem citrontærte

Små og hurtige at lave
Forfatter: Anne Mette Autzen
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

Tærtebund

  • 175 gram Digestive kiks
  • 100 gram Smør

Tærtefyld

  • 1 dåse Kondenseret mælk
  • 1 stk. Citronskal Fra 1 hel økologisk citron
  • 2 stk. Citronsaft Saften fra 2 citroner
  • 4 stk. Æg Både blommer og hvider skal bruges. Dog kun 2 blommer
  • 4 stk. æggehvider
  • 100 gram Sukker

Sådan gør du

Tærtebund

  • Læg dine kiks i en pose, som lukkes tæt. Slå posen ned i en bordplade et par gange og knus evt. resten af kiksene med fingrene. Alternativt, så kom dem i en foodprocessor og hak dem fine.
    Smelt smørret og bland det sammen med kiksene. Det giver en fint kiksebund, der skal presses ned i 4 små tærteforme.
     

Tærtefyld

  • Slå æggene ud og del dem i blommer og hvider i to forskellige skåle. Hviderne skal bruges til marengs, mens de to blommer skal i fyldet. De to resterende blommer skal "bare" tilbage i køleskabet og bruges til noget andet. Det kunne f.eks. være salttørrede æggeblommer eller til en hjemmerørt sauce bearnaise.
    Riv skallen af en citron med et rivejern. Pas på ikke at få det hvide med, det smager bittert.
    Pres saften ud af 2 citroner.
    Kom æggeblommerne, citronsaften, citronskallen og 1 dåse kondenseret mælk mælk i en stor skål og pisk det godt sammen - gerne med et piskeris.
    Hæld massen ned i kiksebundene og bag det i ovnen i 15-20 min. ved 180 grader almindelig ovn.
     

Marengs

  • Pisk æg og sukker sammen i en røreskål. Det kan let tage 5-10 minutter, så det er passende at gøre mens tærterne er i ovnen.
    Når det er blevet sejt og skinnende, så er den pisket klar.
    Hæld massen i en sprøjtepose med et tyl efter eget valg.
     

Samling af kagen

  • Tag tærterne ud af ovnen skru den ned til 150 grader (evt. med åben låge i et par minutter, så går det hurtigere).
    Sprøjt din marengs i mønster efter eget valg ovenpå.
    Sæt dem tilbage i ovnen ved 150 grader i cirka 10 minutter - marengsen skal dog nå at blive lidt gylden.
    Lad dem køle lidt af før servering og brænd evt. en smule på din marengs med en gasbrænder hvis du synes at den godt kan bruge lidt mere farve.
    Nem citrontærte
    Nem citrontærte