x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Naanbrød

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 19. juni 2018

Naan brød er indisk brød. Vores opskrift er nem og smager dejligt.

Hvad er naanbrød? Der er et fladbrød (typisk 1 cm høj) der normalt bages i tandoori ovn og strøs med “jomfru i det grønne” frø/nigella frø. 


Naanbrød

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 6 stk.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 5 deciliter Hvedemel
  • 1 tsk. Groft salt
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 2 spsk. Olie Olivenolie
  • 0.5 deciliter Vand Varmt
  • 2 deciliter Yoghurt
  • 3 spsk. Jomfru i det grønne

Sådan gør du

  • Bland mel, salt og bagepulver.
    Rør olivenolien i tilsæt derefter yoghurt og vand løbende indtil du har en fin dej.
    Lad dejen hæve overdækket i cirka 20 minutter.
    Del dejen i 6 stykker og rul dem flade på et meldrysset bord. De skal cirka være 1 cm tykke.
    Strø "Jomfru i det grønne" på den ene side og rul dem en smule tyndere (så de sidder fast).
    Pensl den anden side med vand og læg den side nedad på en tør pande ved middelhøj varme.
    Naanbrød
    Steg dem et par minutter på den side og vend dem og giv dem 1 minut på den anden side.
    De er nu klar til servering.

Noter

Server f.eks. det lækre brød sammen med denne ret.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.