Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Moussedrøm med mandler og vanilje

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

12. november 2019
Syrlig og sød moussekage, der har alle de smage du ønsker dig til en lækker dessert. Kagen er til 8 personer, afhængig af hvor kagesulten man er.

Opskrift på moussedrøm med mandler og vanilje

Syrlig og sød moussekage, der har alle de smage du ønsker dig til en lækker dessert.

Kagen er til 8 personer, afhængig af hvor kagesulten man er.

Vi har opskriften fra den dygtige kagebogsforfatter Ditte Julie Jensens bog: “Vinterdrømme – duften af jul og nytår“. Hun skriver følgende om opskriften:

“Syrlig kirsebærmousse og cremet vaniljemousse danner rammen om en chewy, sød cookiebund, og kagen ligner en million, selvom den ikke er specielt svær at lave. Kirsebærmoussen og vaniljemoussen står i knivskarp kontrast, og jeg lader dem tale for sig selv.”

Moussedrøm med mandler og vanilje


Antal: 8 personer

Moussedrøm med mandler og vanilje

Syrlig og sød moussekage, der har alle de smage du ønsker dig til en lækker dessert. Kagen er til 8 personer, afhængig af hvor kagesulten man er.
Forfatter: Gæsteindlæg
Ret: Dessert, Sødt

Ingredienser

COOKIEBUND MED MANDLER

  • 100 gram Rørsukker lyst
  • 100 gram Kagehvedemel
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 100 gram Smør blødt
  • 75 gram Mandler

KIRSEBÆRMOUSSE

  • 2 stk. Husblasblade
  • 200 gram Pure kirsebær
  • 2 spsk. Rørsukker lyst
  • 1 tsk. Vaniljepasta
  • 1 stk. Citron skal og saft fra 1 øko
  • 2 deciliter Piskefløde

VANILJERAND

  • 4 stk. Husblasblade
  • 40 gram Rørsukker lyst
  • 2 tsk. Vaniljepasta
  • 4 deciliter Piskefløde

I ØVRIGT 

  • Guldstøv spiseligt
  • rød skovsyre

Sådan gør du

COOCKIEBUND MED MANDLER

  • Ælt sukker, mel, bagepulver og smør sammen til en ensartet masse.
  • Hak mandlerne mellem fint i en minihakker.
  • Ælt mandlerne med de øvrige ingredienser til en ensartet dej.
  • Smør dejen ud i en kagering (16 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden.
  • Bag bunden ved 180 grader varmluft i 15-18 min.
  • Lad den køle af. 

KIRSEBÆRMOUSSE 

  • Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.
  • Kom kirsebærpuré, sukker, vaniljepasta, citronskal og saft op i en gryde og bring det i kog.
  • Lad det simre et par minutter og tag det af varmen.
  • Rør den udblødte husblas i massen, og lad det svale.
  • Piskfløden til en let flødeskum, og vend den sammen med kirsebærmassen.
  • Kom moussen op i en silikoneform (her er brugt by Ditte Julie form med bobler) og kom resten af moussen op i en silikoneform (20 cm i diameter) og stil på frost i mindst 3 timer. 

VANILJERAND 

  • Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.
  • Kom 1⁄2 dl fløde, sukker, vaniljepasta op i en gryde og varm massen op indtil sukkeret er smeltet.
  • Rør den udblødte husblas i massen.
  • Pisk resten af fløden til en let flødeskum og vend i vaniljedelen.
  • Befri bunden fra formen og udvid den til 22-24 cm i diameter.
  • Placer bunden i midten af formen.
  • Hæld ca. halvdelen af vaniljemoussen over kagen.
  • Befri kirsebærmoussen (den uden bobler) og placer den i midten af moussen.
  • Hæld herefter resten af vaniljemoussen i formen.
  • Stil kagen på frost i 4-5 timer eller gerne natten over. 

I ØVRIGT 

  • Befri kagen fra formen og kageplast og befri moussetoppen fra formen.
  • Placer moussen på toppen af kagen i midten og pynt med guldstøv og skovsyre.