x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Moussedrøm med mandler og vanilje

| 12. november 2019

Syrlig og sød moussekage, der har alle de smage du ønsker dig til en lækker dessert.

Kagen er til 8 personer, afhængig af hvor kagesulten man er.

Vi har opskriften fra den dygtige kagebogsforfatter Ditte Julie Jensens bog: “Vinterdrømme – duften af jul og nytår“. Hun skriver følgende om opskriften:

“Syrlig kirsebærmousse og cremet vaniljemousse danner rammen om en chewy, sød cookiebund, og kagen ligner en million, selvom den ikke er specielt svær at lave. Kirsebærmoussen og vaniljemoussen står i knivskarp kontrast, og jeg lader dem tale for sig selv.”

Moussedrøm med mandler og vanilje


Moussedrøm med mandler og vanilje

No ratings yet
Udskriv Pin
Antal: 8 personer
Forfatter: Gæsteindlæg

Ingredienser

COOKIEBUND MED MANDLER

  • 100 gram Rørsukker lyst
  • 100 gram Kagehvedemel
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 100 gram Smør blødt
  • 75 gram Mandler

KIRSEBÆRMOUSSE

  • Husblas 2 blade
  • 200 gram Pure kirsebær
  • 2 spsk. Rørsukker lyst
  • 1 tsk. Vaniljepasta
  • 1 stk. Citron skal og saft fra 1 øko
  • 2 deciliter Piskefløde

VANILJERAND

  • Husblas 4 blade
  • 40 gram Rørsukker lyst
  • 2 tsk. Vaniljepasta
  • 4 deciliter Piskefløde

I ØVRIGT 

  • Guldstøv spiseligt
  • rød skovsyre

Sådan gør du

COOCKIEBUND MED MANDLER

  • Ælt sukker, mel, bagepulver og smør sammen til en ensartet masse.
    Hak mandlerne mellem fint i en minihakker.
    Ælt mandlerne med de øvrige ingredienser til en ensartet dej.
    Smør dejen ud i en kagering (16 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden.
    Bag bunden ved 180 grader varmluft i 15-18 min.
    Lad den køle af. 
     

KIRSEBÆRMOUSSE 

  • Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.
    Kom kirsebærpuré, sukker, vaniljepasta, citronskal og saft op i en gryde og bring det i kog.
    Lad det simre et par minutter og tag det af varmen.
    Rør den udblødte husblas i massen, og lad det svale.
    Piskfløden til en let flødeskum, og vend den sammen med kirsebærmassen.
    Kom moussen op i en silikoneform (her er brugt by Ditte Julie form med bobler) og kom resten af moussen op i en silikoneform (20 cm i diameter) og stil på frost i mindst 3 timer. 
     

VANILJERAND 

  • Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.
    Kom 1⁄2 dl fløde, sukker, vaniljepasta op i en gryde og varm massen op indtil sukkeret er smeltet.
    Rør den udblødte husblas i massen.
    Pisk resten af fløden til en let flødeskum og vend i vaniljedelen.
    Befri bunden fra formen og udvid den til 22-24 cm i diameter.
    Placer bunden i midten af formen.
    Hæld ca. halvdelen af vaniljemoussen over kagen.
    Befri kirsebærmoussen (den uden bobler) og placer den i midten af moussen.
    Hæld herefter resten af vaniljemoussen i formen.
    Stil kagen på frost i 4-5 timer eller gerne natten over. 
     

I ØVRIGT 

  • Befri kagen fra formen og kageplast og befri moussetoppen fra formen.
    Placer moussen på toppen af kagen i midten og pynt med guldstøv og skovsyre. 
    Moussedrøm med mandler og vanilje
    Moussedrøm med mandler og vanilje
     

Om forfatteren




Bogen kan købes her.