
Opskrift på moussedrøm med mandler og vanilje
Syrlig og sød moussekage, der har alle de smage du ønsker dig til en lækker dessert.
Kagen er til 8 personer, afhængig af hvor kagesulten man er.
Vi har opskriften fra den dygtige kagebogsforfatter Ditte Julie Jensens bog: “Vinterdrømme – duften af jul og nytår“. Hun skriver følgende om opskriften:
“Syrlig kirsebærmousse og cremet vaniljemousse danner rammen om en chewy, sød cookiebund, og kagen ligner en million, selvom den ikke er specielt svær at lave. Kirsebærmoussen og vaniljemoussen står i knivskarp kontrast, og jeg lader dem tale for sig selv.”

Moussedrøm med mandler og vanilje
Ingredienser
COOKIEBUND MED MANDLER
- 100 gram Rørsukker lyst
- 100 gram Kagehvedemel
- 1 tsk. Bagepulver
- 100 gram Smør blødt
- 75 gram Mandler
KIRSEBÆRMOUSSE
- 2 stk. Husblasblade
- 200 gram Pure kirsebær
- 2 spsk. Rørsukker lyst
- 1 tsk. Vaniljepasta
- 1 stk. Citron skal og saft fra 1 øko
- 2 deciliter Piskefløde
VANILJERAND
- 4 stk. Husblasblade
- 40 gram Rørsukker lyst
- 2 tsk. Vaniljepasta
- 4 deciliter Piskefløde
I ØVRIGT
- Guldstøv spiseligt
- rød skovsyre
Sådan gør du
COOCKIEBUND MED MANDLER
- Ælt sukker, mel, bagepulver og smør sammen til en ensartet masse.
- Hak mandlerne mellem fint i en minihakker.
- Ælt mandlerne med de øvrige ingredienser til en ensartet dej.
- Smør dejen ud i en kagering (16 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden.
- Bag bunden ved 180 grader varmluft i 15-18 min.
- Lad den køle af.
KIRSEBÆRMOUSSE
- Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.
- Kom kirsebærpuré, sukker, vaniljepasta, citronskal og saft op i en gryde og bring det i kog.
- Lad det simre et par minutter og tag det af varmen.
- Rør den udblødte husblas i massen, og lad det svale.
- Piskfløden til en let flødeskum, og vend den sammen med kirsebærmassen.
- Kom moussen op i en silikoneform (her er brugt by Ditte Julie form med bobler) og kom resten af moussen op i en silikoneform (20 cm i diameter) og stil på frost i mindst 3 timer.
VANILJERAND
- Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.
- Kom 1⁄2 dl fløde, sukker, vaniljepasta op i en gryde og varm massen op indtil sukkeret er smeltet.
- Rør den udblødte husblas i massen.
- Pisk resten af fløden til en let flødeskum og vend i vaniljedelen.
- Befri bunden fra formen og udvid den til 22-24 cm i diameter.
- Placer bunden i midten af formen.
- Hæld ca. halvdelen af vaniljemoussen over kagen.
- Befri kirsebærmoussen (den uden bobler) og placer den i midten af moussen.
- Hæld herefter resten af vaniljemoussen i formen.
- Stil kagen på frost i 4-5 timer eller gerne natten over.
I ØVRIGT
- Befri kagen fra formen og kageplast og befri moussetoppen fra formen.
- Placer moussen på toppen af kagen i midten og pynt med guldstøv og skovsyre.