Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Mousse kage med kiksebund

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

19. juni 2019

Opskrift på mousse kage med kiksebund

Kiksebund med bærmousse, toppet med endnu flere bær og små sukkerhjerter.

Deler os li en opskrift, hvis nogle sku ha lyst at prøve den.

Den er frisk og lækker og ikk så svær ?


Antal: 1 kage

Mousse kage med kiksebund

Forfatter: Henriette Kristiansen
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 8 timer

Ingredienser

Kiksebund (Ø20cm)

  • 250 gram Digestive kiks
  • 100 gram Smør
  • 2 spsk. Brun farin
  • 0.25 tsk. Salt

Bærmousse (1 lag, Ø20cm)

  • Husblas 3 blade
  • 300 gram Bær Frosne
  • 100 gram Sukker
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 2 spsk. Citronsaft
  • 2 deciliter Fløde
  • 150 gram Skyr

Sådan gør du

Kiksebund

  • Blend kiksene, smelt smørret og bland alle ingredienser sammen.
    Tryk godt ned i springform beklædt med bagepapir.
    Sæt på køl.
     

Bærmousse

  • Læg husblas i blød i koldt vand.
    Kom hindbær, sukker, vanille og citron i en gryde og kog op.
    Blend til jævn puré.
    Vrid husblas fri for vand og rør det ud i bærpuréen.
    Køl af til stuetemperatur.
    Pisk fløden til skum, vend skyr i og vend blandingen i bærpuréen.
    Hæld moussen på kiksebunden og lad afkøle min 3 timer, gerne natten over.
    Pynt derefter med bær og server ?
    Hvis du gerne vil ha moussébomber på også, så tag lidt af mousseén fra og fordel i halvrunde silikoneforme, som du putter i fryser natten over.
    Så de lige til at tage ud og pynte kagen med sammen med bær dagen efter ?
    Mousse kage med kiksebund