Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Mont d’Or – osten fra Det Gyldne Bjerg

Food_by_chrisnos

Christina er uddannet kok og er 37 år. Hun elsker at nørde i alle retninger, men der er også plads til down to earth kokkerier. Christina er vild med at dele ud af tips, tricks og ideer fra kokkeverdenen.

7. december 2020

Opskrift på mont d’or – osten fra det gyldne bjerg

Mont d’Or – Osten fra Det Gyldne Bjerg.

En af de ting jeg personligt glæder mig til, når sommeren går på hæld, er at tiden er inde til årets Mont d’Or. Det er en ost man virkelig skal unde sig selv, henover efteråret og vinteren. Osten bliver nemlig kun produceret fra august til marts, så det er med at nyde det, mens den er her.

Jeg har serveret osten adskillige gange for venner, ved festlige lejligheder og den er et kæmpe hit hver gang.

Jeg tør godt sige at Mont d’Or er en af mine yndlings oste.


Servings: 4 personer

Mont d’Or - osten fra Det Gyldne Bjerg

Author: Food_by_chrisnos
Keyword: Forret, ost
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Grej

Ingredients

  • 1 stk. ost Mont d’Or
  • Hvidvin
  • Olivenolie
  • Rosmarinkviste
  • Brød til at dyppe i osten. Enten surdejsbrød eller måske rugbrødschips

Instructions

  • Prik eller skær riller i osten, dryp med olivenolie og lidt hvidvin og stik et par friske rosmarinstilke i osten.
    Bag osten i oven ved 200 grader i 15-20 minutter til den er smeltet.
    På bordet med herligheden, dyp rugbrødschips eller surdejsbrød i osten, så er der ikke et øje tørt.