Mont d’Or – Osten fra Det Gyldne Bjerg.
En af de ting jeg personligt glæder mig til, når sommeren går på hæld, er at tiden er inde til årets Mont d’Or. Det er en ost man virkelig skal unde sig selv, henover efteråret og vinteren. Osten bliver nemlig kun produceret fra august til marts, så det er med at nyde det, mens den er her.
Jeg har serveret osten adskillige gange for venner, ved festlige lejligheder og den er et kæmpe hit hver gang.
Jeg tør godt sige at Mont d’Or er en af mine yndlings oste.

Grej
Ingredienser
- 1 stk. ost Mont d’Or
- Hvidvin
- Olivenolie
- Rosmarinkviste
- Brød til at dyppe i osten. Enten surdejsbrød eller måske rugbrødschips
Sådan gør du
- Prik eller skær riller i osten, dryp med olivenolie og lidt hvidvin og stik et par friske rosmarinstilke i osten. Bag osten i oven ved 200 grader i 15-20 minutter til den er smeltet. På bordet med herligheden, dyp rugbrødschips eller surdejsbrød i osten, så er der ikke et øje tørt.
Om forfatteren
Christina er uddannet kok og er 37 år. Hun elsker at nørde i alle retninger, men der er også plads til down to earth kokkerier. Christina er vild med at dele ud af tips, tricks og ideer fra kokkeverdenen.
Følg mig på Instagram her.