Opskrift på molekylær kartoffelmos
Noget så simpelt som en kartoffelmos kan ved tilberedning i sous vide løftes til en helt anden smagsoplevelse ud over det sædvanlige.
Opskriften tager lidt tid, men den er på ingen måde svær, og du får tilmed en kartoffelmos med flere dages holdbarhed, hvis du vil spise den som tilbehør et par dage i træk.

Antal: Portioner
Molekylær kartoffelmos
Ingredienser
- 1 kilogram Kartofler
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne. Skær kartoflerne i 2 centimeter brede skiver. Fyld en skål med 70 grader varmt vand (uden salt) og kom kartoflerne i vandet. Brug et termometer, det er vigtigt, at temperaturen ikke svinger mere end højst et par grader plus/minus. Lad kartoflerne stå i vandet i 40 minutter. Hæld vandet fra kartoflerne og skyld dem i koldt vand. Kog kartoflerne i saltet vand. Hæld vandet fra kartoflerne, når de er kogt helt møre, og mos dem med dit foretrukne redskab. Tilsæt smør, til mosen har en passende konsistens. Mosen kan med fordel presses gennem en sigte et par gange, så den bliver helt jævn. Kartoffelmosen kan holde sig i et par dage i køleskabet. Inden servering varmes den op i en gryde og tilsættes mælk eller fløde, til den har en passende konsistens.