Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Møllehjul

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

26. marts 2018
Bagt af boller - Perfekt til festen

Opskrift på møllehjul

Findes der noget meget hyggeligere end at sidde og brække små boller fra et møllehjul ved festlige lejligheder? Vores opskrift er simpel og lækker og lavet på en bolledej.


Servings: 15 Boller

Møllehjul

Bagt af boller - Perfekt til festen
Author: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Bagning
Køkken: Dansk
Forb. tid: 3 timer
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredients

  • 0.5 pakke Tørgær Eller alm. Gær
  • 1 spsk. Groft salt
  • 1 spsk. Sukker
  • 3 spsk. Olie
  • 100 gram Sigtemel
  • 100 gram Havregryn
  • 300 gram Hvedemel
  • 1 Æggeblomme Til pensling
  • 5 deciliter Vand Lunkent vand

Instructions

  • Kom lunkent vand i en rørskål sammen med gær, sukker, salt og olie og rør til gæren er opløst.
  • Tilsæt sigtemel og havregryn og rør det hele godt sammen.
  • Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, indtil dejen slipper skålen og er blank, uden at klister til fingrene.
  • Lad dejen hæve i en meldrysset skål under en badehætte i 30 minutter.
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord, del dejen i 15 stykker. Rul til boller og placer dem tæt på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 minutter.
  • Pensl bollerne med æggeblomme og bag i 30 minutter ved 220 grader varmluft.