Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Mirabellemarmelade

Thomas NielsenThomas Tranegaard Nielsen
   

Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært i GastroFuns TV-køkken, samt medejer og del af redaktionen her på siden. Du kan også se ham i MasterChef 2021.

6. september 2021
Lækker marmelade lavet med røde mirabeller. Opskriften er hurtig og let at gå til.

Opskrift på mirabellemarmelade

Lækker marmelade lavet med røde mirabeller.

Opskriften er hurtig og let at gå til.

Mirabellemarmelade


Antal: 1 glas

Mirabellemarmelade

Lækker marmelade lavet med røde mirabeller. Opskriften er hurtig og let at gå til.
Forfatter: Thomas Tranegaard Nielsen
Ret: Morgenmad, Syltning
Køkken: Dansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter

Grej

Ingredienser

Mirabellemarmelade

  • 600 gram Mirabeller rensede og udstenede
  • 300 gram Sukker
  • 50 gram Vand
  • 4 gram Vaniljesukker
  • 3 gram rød melatin
  • 1 tsk. Sukker
  • Citron evt. revet citronskal og -saft

Sådan gør du

    1. Kom de rensede og udstenede mirabeller i en gryde sammen med sukker, vand og vanilje
    2. Kog det hele op og lad det simre ved lav varme i ca. 10 min. eller til mirabellerne er kogt ud og er blevet smattede
    3. Smag på marmeladen og tilsæt mere sukker eller vanilje efter smag – tilsæt eventuelt også citron for at balancere marmeladen
    4. Bland melatin og sukker, rør det ud i marmeladen og lad det hele koge 2-3 min. 
    5. Vask sylteglas og låg og hæld kogende vand i dem (evt. med Atamon i) og hæld det ud igen
    6. Hæld marmeladen i glassene og luk dem med det samme