
Opskrift på mirabellemarmelade
Lækker marmelade lavet med røde mirabeller.
Opskriften er hurtig og let at gå til.

Mirabellemarmelade
Ingredienser
Mirabellemarmelade
- 600 gram Mirabeller rensede og udstenede
- 300 gram Sukker
- 50 gram Vand
- 4 gram Vaniljesukker
- 3 gram rød melatin
- 1 tsk. Sukker
- Citron evt. revet citronskal og -saft
Sådan gør du
- Kom de rensede og udstenede mirabeller i en gryde sammen med sukker, vand og vanilje
- Kog det hele op og lad det simre ved lav varme i ca. 10 min. eller til mirabellerne er kogt ud og er blevet smattede
- Smag på marmeladen og tilsæt mere sukker eller vanilje efter smag – tilsæt eventuelt også citron for at balancere marmeladen
- Bland melatin og sukker, rør det ud i marmeladen og lad det hele koge 2-3 min.
- Vask sylteglas og låg og hæld kogende vand i dem (evt. med Atamon i) og hæld det ud igen
- Hæld marmeladen i glassene og luk dem med det samme