Donuts på gærdej

Opskrift på mini donuts
Jul eller bare almindelig hygge.
Efterår er for mig lig med donuts. Til denne opskrift bruger jeg en gærdej, som er nem at arbejde med.

Antal: stk
Mini donuts
Donuts på gærdej
Ingredienser
- 75 gram Gær
- 0.5 tsk. Salt
- 1 Æg
- 100 gram Smør eller margarine
- 75 gram Sukker
- 575 gram Hvedemel
- 2.5 deciliter Mælk Gerne sødmælk
- 0.5 tsk. Kardemomme kan undlades
- 0.5 kilogram Palmin Til kogning
Sådan gør du
- Kom mælken i en gryde og varm mælken op til ca. 37 grader, eller fingervarmt. Kom gær og lunet mælk op i en røreskål og opløs gæren i mælken. Når gæren er opløst, kommes de øvrige ingredienser i røreskålen og røres til en lind dej. Hold evt. lidt mel tilbage, så dejen ikke bliver tør. Sæt dejen til hævning i 30 minutter ved stuetemperatur under en badehætte. Har du ikke en badehætte kan der bruges husholdningsfilm i stedet. Når dejen har hævet, vendes den ud på et meldrysset bord og deles i 6 lige store stykker. Rul hver stykke dej til en kugle. Lad kuglerne hvile i et par minutter, inden de rulles til lange pølser (cirka 25 centimeter i længden). Del hver pølse i 10 stykker og rul hver stykke til fine runde boller. Giv bollerne et lille tryk, inden der lavet et hul i hver af bollerne, brug evt. en glat tyl til at lave hullet. Sæt dine donuts til efterhævning på en bageplade med bagpapir. Lad dine mini donuts hæve i 30 minutter. Imens dine donuts efterhæver, kommes palmin i en gryde og varmes op. Bruget lille stykke dej til at teste temperaturen med. Når det flyder ovenpå og begynder at blive gyldent, er palminen klar til at stege dine donuts. Steg dine mini donuts i et minut på hver side. Kom ikke for mange donuts i gryden ad gangen, da det vil sænke temperaturen for meget. Lad dine mini donuts dryppe af på et stykke fedtsugende papir inden de drysses med flormelis eller får et lad glasur eller hvad der er jeres favorit tilbehør.
Noter
Denne dej kan sagtens bruges til berlinere.