x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Mickis fastelavnboller

MICKICHENG | 20. januar 2021

MUUUUMS!! SE LIGE HER!

Jeg har lige bagt disse lækre fastelavnsboller!!

Den ene er helt klassisk med remonce og vaniljecreme, og den anden er med hindbær og remonce! Er det ikke lækkert!?

Opskriften er til 12 stk. fastelavnsboller, så lav en dobbeltportion, hvis du vil lave begge slags.
 


Mickis fastelavnboller

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time 20 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 12 stk.
Forfatter: MickiCheng

Ingredienser

Dej

  • 1.5 deciliter Mælk
  • 1 stk. Æg
  • 25 gram Gær
  • 125 gram Smør
  • 50 gram Sukker
  • 450 gram Mel cirka
  • 1 tsk. Kardemomme
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 0.5 tsk. Salt
  • 1 stk. Æg til penslingen

Remonce og vaniljecreme til 12 stk

  • 60 gram Marcipan
  • 60 gram Smør
  • 60 gram Sukker

Vaniljecreme

  • 0.5 stk. Vaniljestang eller 1 tsk paste/sukker
  • 4 stk. Æggeblommer
  • 20 gram Maizena
  • 2.5 deciliter Sødmælk
  • 85 gram Sukker

Hindbær og remonce til 12 stk:

  • 90 gram Marcipan
  • 90 gram Sukker
  • 90 gram Smør
  • 300 gram Hindbærmarmelade

Pynt

  • Flormelis til glasur
  • Vand til glasur
  • Kakao til glasur, kan udelades
  • krymmel til pynt, kan udelades
  • nødder til pynt, kan udelades

Sådan gør du

Dej:

  • Lun mælk og opløs gær i mælken.
    Tilsæt æg, det meste af melet, sukker, kardemomme, vanilje og salt og ælt til en dej i et par minutter.
    Tilsæt blødt smør og det sidste mel og kør på maskine i 6-8 minutter til en lækker, blød og mushy dej.
    Lad dejen hæve lunt 45 min eller til dobbelt størrelse.
     

Remonce:

  • Rør alle ingredisenser sammen til en blød remonce.
     

Vaniljecreme:

  • Pisk vanilje, æggeblomme, sukker og maizena sammen til en let skum.
    Varm mælken op til ca. 80 grader og hæld mælken over æggesnapsen og pisk det godt og hurtigt sammen.
    Hæld massen i gryden igen og kog cremen op under omrøring i et par minutter mens den tykner!
    Lad cremen køle af.
     

Hindbær & remonce:

  • Kog hindbærmarmelade ind til ca. det halve.
    Lad det køle af.
    Bland marcipan, smør og sukker til en remonce.
     

Samling:

  • Hæld dejen ud på bordet og rul ud til et rektangel på 30x40 cm.
    Skær firkanter på 10x10 cm.
    Kom ca. 1 tsk remonce og 2 tsk creme eller 1,5 tsk remonce og 1-1,5 tsk hindbærkompot på hver firkant og luk bollerne godt sammen ved at snippe kanterne.
    Træk hjørnerne ind i midten igen og luk sammen.
    Placer på en bageplade og lad efterhæve 10-15 minutter.
    Pensl med sammenpisket æg og bag ved 180 grader almindelig ovn i ca. 15 minutter.
    Tag ud og køl af.
    Bland glasur af flormelis og vand + evt. kakao.
    Pynt med krymmel eller nødder.

Om forfatteren


Micki elsker kage, søde sager og alt godt inden for bagværk. Selvom Micki er god til at svinge kagerullen i køkkenet, nyder han også en god, hjemmelavet bearnaise og tykke, friterede fritter! Og en god, rød bøf!

Følg mig på Instagram her.