Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Mazarinkage med peanuts

Fadls forlagfadlsforlag
 
26. marts 2019

Opskrift på mazarinkage med peanuts

Lækker peanutmazarin med æblechutney, nøddetopping og æblemousse. Normalt forbinder man mazarinkage, bestående af en en mørdej med en mandelmasse. Her er mandlerne erstattet med peanuts.

Vi har opskriften fra bogen: “Forunderlig mad“, hvor forfatteren Katrin Joensen-Næs siger følgende om opskriften:

“I en periode spiste jeg ofte æbler sammen med peanutbutter. Jeg elsker kombinationen af det salte sammen med det sure og søde. Jeg plejede også at være helt vild med Snickers, det var min forkælelse, når jeg tog i biografen. Jeg kunne bruge en time på at spise en enkelt Snickersbar.”


Antal: 1 springform

Mazarinkage med peanuts

Forfatter: fadlsforlag
Forb. tid: 4 timer 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

Æblemousse

  • 360 gram Æbler Skrællede og i små tern
  • Citronsaft Saften fra 1 citron
  • 1 spsk. Sukker
  • Vaniljestang Kornene
  • Husblas 2 blade
  • 2 deciliter Piskefløde

Æblechutney

  • 500 gram Æbler Skåret i tern
  • 2 tsk. Vaniljesukker
  • 30 gram Farin
  • 0.5 deciliter Vand
  • 0.5 deciliter Citronsaft Friskpresset

Peanutmazarin

  • 140 gram Peanuts
  • 1 deciliter Olie
  • 50 gram Sukker
  • 2 spsk. Honning
  • 2 stk. Æg
  • 75 gram Hvedemel
  • 1 knivspids Havsalt

Nøddetopping

  • 100 gram nødder Blandede nødder og frø
  • 0.5 deciliter Olie
  • 50 gram Farin
  • 2 spsk. Honning
  • 1 deciliter Piskefløde
  • 100 gram Peanuts
  • 100 gram Mørk chokolade Hakket

Sådan gør du

  • Kom æbler, citronsaft, æblejuice og sukker, som er rørt op med kornene fra vaniljestangen, i en gryde.
    Bring det i kog, lad det småkoge i 15 minutter, til det ligner æblegrød. 
    Læg husblas i koldt vand i 10 minutter. 
    Pres evt. æblegrøden gennem en si.
    Knug vandet fra husblassen, kom den i grøden, og lad det smelte sammen.
    Sæt grøden til afkøling.
    Pisk fløden til en let creme, rør den sammen med den afkølede æblegrød.
    Sæt det i køleskab igen i minimum 4 timer. 
     
    Kom alle ingredienser til æblechutney i en gryde, kog til væden er fordampet, og grøden er tyk – det tager ca. 10 minutter. 
    Hak først peanuts til mel i en foodprocessor, kom derefter resten af ingredienserne i, hak til en dej, og hæld den i en smurt springform. 
     
    Rist nødderne, men ikke peanuts, til topping i en gryde.
    Tag dem af varmen, og sæt dem til siden.
    Kom olie, salt, sukker og fløde i en gryde, bring det i kog, og lad det simre, til sukkeret er smeltet.
    Kom alle nødderne i, inklusiv de peanuts, der ikke fik lov til at komme på panden, tag gryden af varmen. 
     
    Fordel æblechutney henover peanutdejen.
    Kom hakket chokolade og nøddetopping henover.
    Bag i ovnen ved 180 grader i 15-20 minutter.
    Når du er klar til at servere, tages æblemoussen ud af køleskabet.
    Pisk den let med et piskeris.
    Server kagen med æblemoussen.
    Velbekomme!