
Opskrift på marcipankonfekt med kirsebær, chokolade og mandler
Altså vi er jo slet slet ikke færdige med det der konfekt! Med december lige om hjørnet sendes her lige lidt mere inspiration ud; marcipanhapsere med syltede kirsebær, mørk chokolade og hakkede mandler.
Jeg elsker selv at lave konfekt, men det må gerne være nemt, overskueligt og med rimelig god chance for at lykkes. Og det er lige præcis sådan det er, med de her skønne små bidder.
Marcipanen rulles sammen om kirsebærrene, skæres i skiver, dyppes i chokolade og drysses med mandler – voila! Og de smager skønt.
De let syrlige kirsebær klæder den søde marcipan så fint og knasende mørk chokolade er jo bare altid lækkert. Er du mere til lys chokolade eller hvid, kan du også bruge det.
Uanset hvad er de hurtige og nemme og helt perfekte hvis du lige mangler lidt til julebordet.

Marcipankonfekt med kirsebær, chokolade og mandler
Ingredienser
- 250 gram Rå marcipan
- lidt Flormelis til udrulning
- 2 spsk. Syltede kirsebær dessertkirsebær på glas
- 150 gram Mørk chokolade
- lidt hakkede mandler
Sådan gør du
- Drys lidt flormelis ud på bordet og brug en kagerulle til at rulle marcipanen fladt ud, ca. 5 mm tyk. Har du et silikoneunderlag, kan det også bruges.
- Placer kirsebær på en række i midten af marcipanen og rul så marcipanen sammen til en lang pølse (se evt. nedenstående billede).
- Saml “pølsen” i enderne, så kirsebærrene ikke ryger ud.
- Skær marcipanrullen ud i ca. 12 lige store stykker.
- Smelt chokoladen i en skål over vandbad eller i mikroovnen og dyp marcipanstykkerne deri. Drys mandelsplitter ovenpå og stil marcipanstykkerne på køl indtil chokoladen er størknet. Servér.
Noter


Følg mig på Instagram her.