x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Marcipankonfekt med kirsebær, chokolade og mandler

HENRIETTE KRISTIANSEN | 29. november 2021
Marcipanhapsere med syltede kirsebær, mørk chokolade og hakkede mandler. .Jeg elsker selv at lave konfekt, men det må gerne være nemt, overskueligt og med rimelig god chance for at lykkes. Og det er lige præcis sådan det er, med de her skønne små bidder.
Marcipankonfekt med kirsebær, chokolade og mandler

Altså vi er jo slet slet ikke færdige med det der konfekt! Med december lige om hjørnet sendes her lige lidt mere inspiration ud; marcipanhapsere med syltede kirsebær, mørk chokolade og hakkede mandler.
Jeg elsker selv at lave konfekt, men det må gerne være nemt, overskueligt og med rimelig god chance for at lykkes. Og det er lige præcis sådan det er, med de her skønne små bidder.
Marcipanen rulles sammen om kirsebærrene, skæres i skiver, dyppes i chokolade og drysses med mandler – voila! Og de smager skønt.
De let syrlige kirsebær klæder den søde marcipan så fint og knasende mørk chokolade er jo bare altid lækkert. Er du mere til lys chokolade eller hvid, kan du også bruge det.
Uanset hvad er de hurtige og nemme og helt perfekte hvis du lige mangler lidt til julebordet.


Marcipankonfekt med kirsebær, chokolade og mandler

Marcipankonfekt med kirsebær, chokolade og mandler

Marcipanhapsere med syltede kirsebær, mørk chokolade og hakkede mandler. .Jeg elsker selv at lave konfekt, men det må gerne være nemt, overskueligt og med rimelig god chance for at lykkes. Og det er lige præcis sådan det er, med de her skønne små bidder.
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Sødt
Køkken: Dansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 12 stk.
Forfatter: Henriette Kristiansen

Ingredienser

  • 250 gram Rå marcipan
  • lidt Flormelis til udrulning
  • 2 spsk. Syltede kirsebær dessertkirsebær på glas
  • 150 gram Mørk chokolade
  • lidt hakkede mandler

Sådan gør du

  • Drys lidt flormelis ud på bordet og brug en kagerulle til at rulle marcipanen fladt ud, ca. 5 mm tyk. Har du et silikoneunderlag, kan det også bruges.
  • Placer kirsebær på en række i midten af marcipanen og rul så marcipanen sammen til en lang pølse (se evt. nedenstående billede).
  • Saml “pølsen” i enderne, så kirsebærrene ikke ryger ud.
  • Skær marcipanrullen ud i ca. 12 lige store stykker.
  • Smelt chokoladen i en skål over vandbad eller i mikroovnen og dyp marcipanstykkerne deri. Drys mandelsplitter ovenpå og stil marcipanstykkerne på køl indtil chokoladen er størknet. Servér.

Noter

Tip! Hvis du bruger mikroovn til at smelte, så giv chokoladen 30 sekunder af gangen indtil du kan begynde at røre i den – så tager du den ud og rører mens det sidste chokolade smelter færdig. På den måde undgår du det brænder på
Marcipankonfekt med kirsebær, chokolade og mandler
Marcipankonfekt med kirsebær, chokolade og mandler

Om forfatteren


Instragram madblogger (henriette_ak)

Følg mig på Instagram her.