Opskrift på manitobaboller med øl og grov ølandshvede
Dejlige og lækre veganske boller med manitobamel.
Som så mange andre gode brødopskrifter, så kræver denne lidt tålmodighed, da der er en del hævetid.
Melsorten “manitoba” er en hvedemelstype med et højt indhold af gluten, der er med til at gøre brødet mere elastisk og lækkert.
Antal: stk.
Manitobaboller med øl og grov ølandshvede
Ingredienser
- 15 gram Gær
- 4 deciliter Vand Koldt
- 1 deciliter Øl
- 450 gram Manitobamel
- 50 gram Fuldkornshvedemel Ølands
- 3 tsk. Salt
Sådan gør du
- Manitobaboller tager 2 dage at lave. Smuldr gær i en skal, der passer til en røremaskine. Tilsat vand og øl, og rør, til gæren er opløst. Tilsæt manitobamel og ølandsmel. Ælt dejen med dejkrogen på lav hastighed i 2 min. Skru op på mellemhøj hastighed, og ælt dejen, til den slipper kanterne af skålen. Tilsæt salt, og ælt yderligere i 1 min. Tag en bageform med 15 huller, og spray hullerne med olie. Kom 65 g dej i hver form, og sæt pa køl til dagen efter. Tag dejen ud, og lad den hæve til dobbelt størrelse. Bag brødet ved 225 grader i 20-25 min., eller til bollerne er 98 grader i midten. Vend ud af formene, og lad dem køle af. Server evt. bollerne med plantesmør med friskhakkede krydderurter efter smag.