Opskrift på makronkager efter din smag
Man kan lave makronkager på flere måder, men grundopskriften er den samme. Her er der plads til at variere, afhængigt af om man vil have lette luftige kager eller kompakte kager med skorpe og en massiv kerne.
Måden man varierer det på, er ganske simpelt ved at justere mængden af makroner i forhold til hvedemel. Hvis der er lige dele hvedemel og makroner, får man kompakte kager med en fantastisk skorpe på overkanten. Hvis man derimod tilsætter mere hvedemel vil kagen blive luftigere.
Denne opskrift giver de kager der er på billedet, som er lidt kompakte. Kombinér selv til dit yndlingsresultat.
Makronkager efter din smag
Ingredienser
- 3 stk. Æg
- 300 gram Sukker
- 2 tsk. Mandelessens
- 125 gram Makroner
- 125 gram Hvedemel
- 125 gram Margarine
Sådan gør du
- Margarine smeltes og stilles til afkøling på bordet.
- Æg og sukker piskes godt til en luftig og lys æggesnaps. Makronerne knuses og vendes i sammen med hvedemel. Det svale margarine røres til sidst i dejen, som gerne må være lidt klumpet pga. makronstykker. Husk at tilsætte mandelessens.
- Dejen fordeles i formene så de er ca. halvt fyldte.
- Bages ved 200 grader i 20 minutter indtil de er lysebrune i overfladen. Hvis der er brugt mindst lige så mange makroner som hvedemel, vil overfladen smelte sammen til en skorpe.
- Afkøl på en rist før servering.