
Opskrift på majscreme
Her er mit bud på en lidt anderledes grøntsagsbaseret sauce, der mest af alt minder om en mayonnaise baseret på majs.
Jeg har fået min inspiration fra den gode bog: “Grøntsagskogebogen“, hvorfra vi bl.a. har disse opskrifter: Avocadosalat med røget tomat og Ravioli med græskar og ricotta.
Denne sauce er en purésauce, der er yderst velegnet til en varm sommerdag på terrassen sammen et stykke fisk.

Majscreme
Ingredienser
- 2 stk. Majskolber
- 1 stk. Æg
- 1.5 deciliter Olie smagsneutral
- Citronsaft
- Salt
- Cayennepeber
Sådan gør du
- Majsen skal koges i letsaltet vand i en gryde i cirka 30 minutter. Den skal blive mør.
- Tag dem op af vandet og tør dem godt og grundigt af - jeg brugte et rent viskestykke til det.
- Steg dem i et par minutter på en pande, så de får lidt stegeskorpe og smag.
- Lad dem køle lidt af i 20-30 minutter. Hvis du ikke gør det, så ender du med at få koagulerede æg - så det hele skiller.
- Nu er princippet lidt som en mayonnaise:
- Kom majs og æg i en blender og tilsæt lige så stille en tynd stråle af olien imens du stadig blender.
- Fortsæt indtil cremen er glat, ligesom ved en mayonnaise.
- Smag den til med salt, citron og caynnepeber og drys gerne caynnepeber henover bagefter.
- Server straks.