Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Madbrød

Anne MetteAnne Mette Autzen

Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!

5. oktober 2018

Opskrift på madbrød

Nemt og lækkert madbrød med drys af tørret rødbede, tørret skalotteløg og salt.

Brødet er sprødt udenpå og saftigt indeni, og det lækre drys bidrager med en anderledes og interessant smag.

Server brødet som tilbehør til supper, eller brug det til tapas.

Servings: 1 Brød

Madbrød

Author: Anne Mette Autzen
Forb. tid: 2 timer 30 minutter
Tilb. tid: 25 minutter

Ingredienser

  • 0.5 package Gær
  • 4 deciliter Vand
  • 1.5 tsk. Salt
  • 1 deciliter Olivenolie
  • 500 gram Hvedemel
  • Kryddersalt til drys

Sådan gør du

  • Smuldr gæren i  en røreskål eller dejfad.
    Hæld vand og salt i skålen og opløs gæren heri - brug et håndpiskeris. 
    Tilsæt olivenolie og hvedemel og rør dejen godt sammen.
    Kom bagepapir i bunden af en springform og smør formens sider med olie.
    Læg dejen i formen, den skal være jævn hele vejen rundt.
    Læg et viskestykke over formen og lad dejen hæve i 2-3 timer ved stuetemperatur.
    Prik nogle huller i dejen (evt. med fingrene) og drys overfladen med en blanding af tørret rødbede, skalotteløg og havsalt.
    Bag brødet i en forvarmet ovn uden varmluft ved 200 grader i 25 minutter.
    Lad brødet afkøle på en bagerist inden servering.
    Madbrød