
Opskrift på lynhurtig pasta med kødsovs
Lynhurtig pasta med kødsovs på cirka 20 minutter – så bliver det ikke meget nemmere.
Velsmagende og billig ret – perfekt til en travl børnefamilie eller dig der er kommet sent hjem fra arbejdet.

Lynhurtig pasta med kødsovs
Ingredients
- 500 gram Pasta
- 500 gram Hakket Oksekød
- 2 stk. Løg
- 1 fed Hvidløg
- 4 stk. Gulerødder
- 1 deciliter Vin rød eller hvid
- 4 deciliter Passata eller to dåser hakkede og flåede tomater
- Krydderier salt og peber
- Citronsaft
- Eddike
- Sukker
- Parmesan til servering
Instructions
Kødsovs:
- Kog 500 gram tør pasta efter anvisningen. Her har jeg brugt penne, men du kan sagtens bruge andre slags.
- Skær løg og hvidløg i tern.
- Skræl gulerødderne og skær ligeledes dem i tern. Alternativt kan du rive gulerødderne, så vil de næsten gå i ét med kødet i den færdige sovs, så børn eller andre grøntsagsforskrækkede ikke vil opdage dem. Svits løg, hvidløg og gulerødder i olie på en stor, middelvarm sauterpande.
- Tag blandingen op og stil den til side.
- Skru nu helt op for blusset og kom halvdelen af det hakkede oksekød på sammen med lidt mere olie.
- Krydr med salt og peber og steg, til kødet har fået stegeskorpe og har skiftet farve hele vejen rundt.
- Tag kødet op.
- Kom igen lidt mere olie på panden og giv resten af kødet stegeskorpe.
- Når kødet er klart, kommes resten af kødet samt grønsagerne tilbage i panden.
- Tilsæt 1 dl. vin og enten 2 dåser flåede og hakkede tomater eller passata.
- Lad det koge op og skru derefter ned til middel varme.
- Lad saucen koge i endnu 5-10 minutter.
- Slut af med at smage saucen til med en smule sukker, citronsaft og eddike samt salt og peber.
Pasta:
- Kog pastaen efter pakkens anvisning
- .Når pastaen er færdigkogt, hældes vandet fra - gem cirka 1 dl. af kogevandet.
- Pastaen og 1 dl. kogevand blandes sammen med kødsovsen, og alt varmes igennem i cirka 1 minut.
- Riv rigeligt parmesan henover, og retten er klar.