Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Lynhurtig pasta med kødsovs

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

1. oktober 2018
Lynhurtig pasta med kødsovs på cirka 20 minutter - så bliver det ikke meget nemmere. Velsmagende og billig ret - perfekt til en travl børnefamilie eller dig der er kommet sent hjem fra arbejdet.

Opskrift på lynhurtig pasta med kødsovs

Lynhurtig pasta med kødsovs på cirka 20 minutter – så bliver det ikke meget nemmere.

Velsmagende og billig ret – perfekt til en travl børnefamilie eller dig der er kommet sent hjem fra arbejdet.


Servings: 4 Personer

Lynhurtig pasta med kødsovs

Lynhurtig pasta med kødsovs på cirka 20 minutter - så bliver det ikke meget nemmere. Velsmagende og billig ret - perfekt til en travl børnefamilie eller dig der er kommet sent hjem fra arbejdet.
Author: Per Asmussen
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 18 minutter

Ingredients

  • 500 gram Pasta
  • 500 gram Hakket Oksekød
  • 2 stk. Løg
  • 1 fed Hvidløg
  • 4 stk. Gulerødder
  • 1 deciliter Vin rød eller hvid
  • 4 deciliter Passata eller to dåser hakkede og flåede tomater
  • Krydderier salt og peber
  • Citronsaft
  • Eddike
  • Sukker
  • Parmesan til servering

Instructions

Kødsovs:

  • Kog 500 gram tør pasta efter anvisningen. Her har jeg brugt penne, men du kan sagtens bruge andre slags.
  • Skær løg og hvidløg i tern.
  • Skræl gulerødderne og skær ligeledes dem i tern. Alternativt kan du rive gulerødderne, så vil de næsten gå i ét med kødet i den færdige sovs, så børn eller andre grøntsagsforskrækkede ikke vil opdage dem. Svits løg, hvidløg og gulerødder i olie på en stor, middelvarm sauterpande.
  • Tag blandingen op og stil den til side.
  • Skru nu helt op for blusset og kom halvdelen af det hakkede oksekød på sammen med lidt mere olie.
  • Krydr med salt og peber og steg, til kødet har fået stegeskorpe og har skiftet farve hele vejen rundt.
  • Tag kødet op.
  • Kom igen lidt mere olie på panden og giv resten af kødet stegeskorpe.
  • Når kødet er klart, kommes resten af kødet samt grønsagerne tilbage i panden.
  • Tilsæt 1 dl. vin og enten 2 dåser flåede og hakkede tomater eller passata.
  • Lad det koge op og skru derefter ned til middel varme.
  • Lad saucen koge i endnu 5-10 minutter.
  • Slut af med at smage saucen til med en smule sukker, citronsaft og eddike samt salt og peber. 

Pasta:

  • Kog pastaen efter pakkens anvisning
  • .Når pastaen er færdigkogt, hældes vandet fra - gem cirka 1 dl. af kogevandet.
  • Pastaen og 1 dl. kogevand blandes sammen med kødsovsen, og alt varmes igennem i cirka 1 minut.
  • Riv rigeligt parmesan henover, og retten er klar.

Notes

Hvis du har lidt bedre tid, kan du med fordel tage kødet ud af køleskabet 30 minutter før, det skal steges. Det gør det nemmere for kødet at danne stegeskorpe, da koldt kød på en varm pande typisk vil begynde at "koge". Det er også derfor, vi anbefaler, at du ikke steger alt kødet på en gang, men i stedet deler portionen op i to.