x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Lynhurtig mayo med cayennepeber

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 26. marts 2020

Denne mayonnaise kan laves på under 2 minutter fra du går i gang til du er færdig. Den kræver dog at du ejer en stavblender.

Lynhurtig mayo med cayennepeber

Cayennepeberet giver lidt varme til denne dejlige og fyldige mayo!



Lynhurtig mayo med cayennepeber

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 minute
Tilb. tid: 1 minute
Antal: 1 portion
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 1 stk. Æg
  • 1 tsk. Salt flage- eller groft
  • 1 tsk. Sennep
  • 1 tsk. Eddike
  • 2 deciliter Olie smagsneutral
  • Salt og peber tilsmagning
  • Cayennepeber tilsmagning
  • Citronsaft tilsmagning

Sådan gør du

  • Opskriften kræver at du bruger stavblenderglas som passer sammen med din stavblender.
    Slå hele ægget ud i.
    Kom salt i.
    Tilsæt sennep og eddike.
    Hæld olien i glasset. Nogen siger at det skal gøres forsigtigt, så æggeblommen ikke går i stykker. Jeg har dog ikke oplevet problemer med det.
    Kom stavblenderen ned i glasset. Her er det vigtigt at den kommer helt ned i bunden.
    Blend, men hold stavblenderen helt nede indtil det er tyknet. Fortsæt langsomt opad indtil alt olien og æggene er emulgeret sammen og har en flot mayo-konsistens.
    Bland citronsaft og cayennepeber i og smag evt. til med salt og peber.
     
     

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.