x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Langtidsstegte kartofler

PER ASMUSSEN | 29. april 2018

Der findes mange varianter af ovnstegte kartofler, men vores er lavet ved lav varme over lang tid. De smager dejligt og passer godt sammen med en steg eller rødt kød.


Langtidsstegte kartofler

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 600 gram Kartoffel
  • 4 gram Salt
  • 2 spsk. Olie
  • Krydderier Salt, peber og frisk rosmarin

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen 150 grader i almindelig ovn. 
    Skrub kartoflerne og kog dem i 10 minutter i rigelig saltet vand. Lad rosmarinstilkene få 5 sekunder i vandet også.
    Lad dem dampe af i minimum 10 minutter inden de skal videretilberedes i ovnen.
    Find et ildfast fad og placer rosmarinstilkene, saltet og peberet der i og vend kartoflerne rundt i det.
    Giv kartoflerne 1 time i ovnen og vende dem og giv dem en time mere.
    Kartoflerne er nu bløde indeni og lækre sprøde uden på.
     

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.