ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Langtidsstegt svineskanke uden svær

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 20. januar 2018

Langtidsstegt svineskanke uden svær

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Aftensmad, Gris
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 5 timer 40 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 1 Skank
  • 1 Gulerødder
  • 2 Løg
  • 2 Hvidløg
  • 1 Pastinak
  • 2 Jordskokker
  • 5 deciliter Vand
  • 2 deciliter Hvidvin
  • 2 spsk. Salt
  • 4 Laurbærblad
  • 1 Porre
  • 1 spsk. Peberkorn

Sådan gør du

  • Snit alle grønsagerne groft (der kan bruges  stort set alle rodfrugter og grønsager).
    Kom det hele op i et ildfast fad, sammen med peberkorn, laurbærblade, vand og hvidvin.
    Gnid salt i svineskanken og placer skanken i fadet oven på grønsagerne.
     
    Svineskanke
    Sæt fadet nederst i ovnen ved 120-150 grader i almindelig ovn i 4 timer.
    Overøs løbende skanken med vandet/fonden fra fadet.
    Efter 4 timer skrues ovnen op på 200 grader varmluft i 30 minutter. 
    Når skanken er færdig, tages den ud af ovnen. Hæld væsken fra fadet op i en gryde og husk at fjerne laurbærbladene.
    Kom alle grønsagerne op i en blender og blend det til en ensartet masse.
    Brug grønsagsmassen til saucen sammen med væsken fra fadet. Smag evt. til med lidt fløde, citronsaft, gastrik, eddike, sukker, salt og peber.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.