Opskrift på langtidsstegt svineskanke uden svær

Antal: Personer
Langtidsstegt svineskanke uden svær
Ingredienser
- 1 Skank
- 1 Gulerødder
- 2 Løg
- 2 Hvidløg
- 1 Pastinak
- 2 Jordskokker
- 5 deciliter Vand
- 2 deciliter Hvidvin
- 2 spsk. Salt
- 4 Laurbærblad
- 1 Porre
- 1 spsk. Peberkorn
Sådan gør du
- Snit alle grønsagerne groft (der kan bruges stort set alle rodfrugter og grønsager). Kom det hele op i et ildfast fad, sammen med peberkorn, laurbærblade, vand og hvidvin. Gnid salt i svineskanken og placer skanken i fadet oven på grønsagerne.
Sæt fadet nederst i ovnen ved 120-150 grader i almindelig ovn i 4 timer. Overøs løbende skanken med vandet/fonden fra fadet. Efter 4 timer skrues ovnen op på 200 grader varmluft i 30 minutter. Når skanken er færdig, tages den ud af ovnen. Hæld væsken fra fadet op i en gryde og husk at fjerne laurbærbladene. Kom alle grønsagerne op i en blender og blend det til en ensartet masse. Brug grønsagsmassen til saucen sammen med væsken fra fadet. Smag evt. til med lidt fløde, citronsaft, gastrik, eddike, sukker, salt og peber.