
Ingredienser
- 1 Skank
- 1 Gulerødder
- 2 Løg
- 2 Hvidløg
- 1 Pastinak
- 2 Jordskokker
- 5 deciliter Vand
- 2 deciliter Hvidvin
- 2 spsk. Salt
- 4 Laurbærblad
- 1 Porre
- 1 spsk. Peberkorn
Sådan gør du
- Snit alle grønsagerne groft (der kan bruges stort set alle rodfrugter og grønsager). Kom det hele op i et ildfast fad, sammen med peberkorn, laurbærblade, vand og hvidvin. Gnid salt i svineskanken og placer skanken i fadet oven på grønsagerne.
Sæt fadet nederst i ovnen ved 120-150 grader i almindelig ovn i 4 timer. Overøs løbende skanken med vandet/fonden fra fadet. Efter 4 timer skrues ovnen op på 200 grader varmluft i 30 minutter. Når skanken er færdig, tages den ud af ovnen. Hæld væsken fra fadet op i en gryde og husk at fjerne laurbærbladene. Kom alle grønsagerne op i en blender og blend det til en ensartet masse. Brug grønsagsmassen til saucen sammen med væsken fra fadet. Smag evt. til med lidt fløde, citronsaft, gastrik, eddike, sukker, salt og peber.
Om forfatteren
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.