Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Langtidsstegt svineskanke uden svær

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

20. januar 2018

Opskrift på langtidsstegt svineskanke uden svær


Antal: 4 Personer

Langtidsstegt svineskanke uden svær

Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Keyword: Aftensmad, Gris
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 5 timer 40 minutter

Ingredienser

  • 1 Skank
  • 1 Gulerødder
  • 2 Løg
  • 2 Hvidløg
  • 1 Pastinak
  • 2 Jordskokker
  • 5 deciliter Vand
  • 2 deciliter Hvidvin
  • 2 spsk. Salt
  • 4 Laurbærblad
  • 1 Porre
  • 1 spsk. Peberkorn

Sådan gør du

  • Snit alle grønsagerne groft (der kan bruges  stort set alle rodfrugter og grønsager).
    Kom det hele op i et ildfast fad, sammen med peberkorn, laurbærblade, vand og hvidvin.
    Gnid salt i svineskanken og placer skanken i fadet oven på grønsagerne.
     
    Svineskanke
    Sæt fadet nederst i ovnen ved 120-150 grader i almindelig ovn i 4 timer.
    Overøs løbende skanken med vandet/fonden fra fadet.
    Efter 4 timer skrues ovnen op på 200 grader varmluft i 30 minutter. 
    Når skanken er færdig, tages den ud af ovnen. Hæld væsken fra fadet op i en gryde og husk at fjerne laurbærbladene.
    Kom alle grønsagerne op i en blender og blend det til en ensartet masse.
    Brug grønsagsmassen til saucen sammen med væsken fra fadet. Smag evt. til med lidt fløde, citronsaft, gastrik, eddike, sukker, salt og peber.