x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Langtidshævet brød

Anette Søstrøm Asmussen | 2. maj 2018

Er du på udkig efter en opskrift på et brød, der har den perfekte sejhed og sprøde skorpe? Så er du landet det rette sted. 

Her får du en lidt usædvanlig opskrift, der giver brødet en fantastisk konsistens og ikke mindst smag. Du skal ikke bruge ret meget gær, men til gengæld skal brødet hæve i lang tid ved stuetemperatur. 

Du får her den perfekte opskrift til brunch eller gæster til morgenmad, da brødet kan formes aftenen inden og dermed bare sættes i ovnen om morgenen. 

 

Langtidshævet brød

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Bagning, Brød, franskbrød
Forb. tid: 12 timer
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 1 Brød
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 10 gram Gær
  • 5 deciliter Vand Lunkent vand
  • 30 gram Smør Smeltet
  • 1 spsk. Sukker
  • 1 spsk. Groft salt
  • 500 gram Hvedemel

Sådan gør du

  • Opløs gær, sukker og salt i lunkent vand og tilsæt den smeltede smør i en røreskål.
    Tilsæt melen og rør det hele godt sammen. Dejen skal være godt klistret inden den sættes til hævning under et viskestykke.
    Lad dejen hæve i 8-12 timer ved stuetemperatur.
    Vend dejen ud på en bageplade med bagepapir og bag brødet i en forvarmet ovn på 230 grader varmluft i 20 minutter.
    Lad brødet køle på en bagerist, til det er håndlunt, før det skæres.
     
    Langtidshævet brød
    Langtidshævet brød

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.