Opskrift på kylling i ovn
En lækker og nem opskrift på kylling. Hele måltidet laves i ét fad, så du sparer også tid på opvask og oprydning.
Antal: personer
Kylling i ovn
Ingredienser
- 1 stk. Hel Kylling Brug en stor kylling, gerne fra friland eller økologisk
- 3 stk. Rosmarin friske kviste
- 0.5 bunch Bladselleri kan evt. erstattes af 1/2 knoldselleri i små tern
- 4 stk. Gulerødder
- 3 stk. Løg
- 2 deciliter Vand
- 3 deciliter Hvidvin
- Salt
- Peber
- Smør til stegning
Sådan gør du
- Kyllingen flækkes eventuelt i ryggen og bredes ud. Det forkorter stegetiden, men er ikke nødvendigt, du kan sagtens bare bruge kyllingen, som den er. Skræl og hak grøntsagerne i mindre stykker, og læg dem i et ildfast fad. Rosmarin, salt og peber drysses henover, og der placeres nogle smørklatter ud over hele herligheden. Vand og hvidvin hældes i fadet, og det hele bages ved 200 grader i cirka 50 minutter. Server med kogte kartofler.
Noter
Tip: Du kan skrælle/skrubbe kartoflerne, skære dem i mindre stykker og bage dem sammen med de andre grøntsager i fadet.