Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Kylling i ovn

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

8. august 2018

Opskrift på kylling i ovn

En lækker og nem opskrift på kylling. Hele måltidet laves i ét fad, så du sparer også tid på opvask og oprydning. 


Antal: 4 personer

Kylling i ovn

Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 50 minutter

Ingredienser

  • 1 stk. Hel Kylling Brug en stor kylling, gerne fra friland eller økologisk
  • 3 stk. Rosmarin friske kviste
  • 0.5 bunch Bladselleri kan evt. erstattes af 1/2 knoldselleri i små tern
  • 4 stk. Gulerødder
  • 3 stk. Løg
  • 2 deciliter Vand
  • 3 deciliter Hvidvin
  • Salt
  • Peber
  • Smør til stegning

Sådan gør du

  • Kyllingen flækkes eventuelt i ryggen og bredes ud. Det forkorter stegetiden, men er ikke nødvendigt, du kan sagtens bare bruge kyllingen, som den er.
    Skræl og hak grøntsagerne i mindre stykker, og læg dem i et ildfast fad. 
    Rosmarin, salt og peber drysses henover, og der placeres nogle smørklatter ud over hele herligheden.
    Vand og hvidvin hældes i fadet, og det hele bages ved 200 grader i cirka 50 minutter.
    Kylling i ovn
    Server med kogte kartofler.

Noter

Tip: Du kan skrælle/skrubbe kartoflerne, skære dem i mindre stykker og bage dem sammen med de andre grøntsager i fadet.