Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Krydret græskarkage med abrikos og flødeostecreme

madsglunde

Mads er 26 år og går meget op i madlavning, og sunde alternativer

9. september 2021

Opskrift på krydret græskarkage med abrikos og flødeostecreme

Min svigermor har rigtig mange hokkaidoer, derfor skal man finde alternative måde at bruge dem på.

Hokkaido er super godt at bruge i bagværk, både boller og kage.

De “virker” nøjagtig som gulerødder, de gør bagværket super lækkert og svampet.

Jeg har eksperimenteret med en jeg, som jeg synes er endt rigtig godt ud.

I skal selvfølgelig ikke snydes for opskriften.


Antal: 1 kage

Krydret græskarkage med abrikos og flødeostecreme

Forfatter: madsglunde
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 35 minutter

Ingredienser

Krydret græskarkage

  • 175 gram Smør blødt
  • 200 gram Brun farin
  • 3 stk. Æg
  • 400 gram Hokkaidogræskar
  • 200 gram Hvedemel
  • 2 tsk. Bagepulver
  • 2 tsk. Kanel stødt
  • 1 tsk. Stødt ingefær
  • 0.5 tsk. Kardemomme stødt
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 0.5 tsk. Salt
  • 250 gram Abrikosmarmelade til at smøre i mellem lagene

Ostecreme

  • 200 gram Flødeost
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 50 gram Flormelis

Pynt

  • 0.5 stk. Appelsinskal
  • 25 gram Hasselnødder knust

Sådan gør du

  • 1. Smør og sukker piskes sammen i en røremaskine, hvorefter æg tilsættes et ad gangen
    2. Græskar rives på et rivejern, og tilsættes til dejen
    3. Melet og krydderierne blandes sammen i en skål og sigtes herefter ned i kagedejen hvor det herefter røres sammen
    4. Kagedejen kommes i en smurt springform med bagepapir i bunden
    5. Kagen bages i ovnen på 175 grader varmluft i ca. 35-40 minutter
    6. Herefter køles kagen helt ned og skæres midt over, hvorefter du kommer marmeladen på bunden
    7. Kagen samles, herefter laves ostecreme
    8. Flødeost, flormelis og vaniljesukker piskes luftig og smøres på toppen af kagen
    9. Sidst pyntes kagen med appelsinskal og knuste hasselnødder