Opskrift på krydret græskarkage med abrikos og flødeostecreme
Min svigermor har rigtig mange hokkaidoer, derfor skal man finde alternative måde at bruge dem på.
Hokkaido er super godt at bruge i bagværk, både boller og kage.
De “virker” nøjagtig som gulerødder, de gør bagværket super lækkert og svampet.
Jeg har eksperimenteret med en jeg, som jeg synes er endt rigtig godt ud.
I skal selvfølgelig ikke snydes for opskriften.
Krydret græskarkage med abrikos og flødeostecreme
Ingredienser
Krydret græskarkage
- 175 gram Smør blødt
- 200 gram Brun farin
- 3 stk. Æg
- 400 gram Hokkaidogræskar
- 200 gram Hvedemel
- 2 tsk. Bagepulver
- 2 tsk. Kanel stødt
- 1 tsk. Stødt ingefær
- 0.5 tsk. Kardemomme stødt
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 0.5 tsk. Salt
- 250 gram Abrikosmarmelade til at smøre i mellem lagene
Ostecreme
- 200 gram Flødeost
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 50 gram Flormelis
Pynt
- 0.5 stk. Appelsinskal
- 25 gram Hasselnødder knust
Sådan gør du
- 1. Smør og sukker piskes sammen i en røremaskine, hvorefter æg tilsættes et ad gangen
2. Græskar rives på et rivejern, og tilsættes til dejen
3. Melet og krydderierne blandes sammen i en skål og sigtes herefter ned i kagedejen hvor det herefter røres sammen
4. Kagedejen kommes i en smurt springform med bagepapir i bunden
5. Kagen bages i ovnen på 175 grader varmluft i ca. 35-40 minutter
6. Herefter køles kagen helt ned og skæres midt over, hvorefter du kommer marmeladen på bunden
7. Kagen samles, herefter laves ostecreme
8. Flødeost, flormelis og vaniljesukker piskes luftig og smøres på toppen af kagen
9. Sidst pyntes kagen med appelsinskal og knuste hasselnødder