x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Kringle

PER ASMUSSEN | 21. august 2019

Dejlig og lækker opskrift på en velsmagende kringle.

Kringlen er lavet på en gærdej der er fyldt med remonce og toppet op med rosiner, mandler og sukker.

Vi har opskriften fra bogen: “Grigos hjemmebag, skrevet af Markus Grigo, der er kendt fra at være dommer i DR’s program: “Den store bagedyst“.

Opskriften kan bruges til at lave 1 stor eller 4 små kringler og der er nok til ca. 20 personer.


Kringle

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Keyword: Bage, Hygge, Sødt
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 20 personer
Forfatter: Gæsteindlæg

Ingredienser

DEJ

  • 500 gram Mel
  • 150 gram Smør stuetemperatur, men ikke for blødt
  • 0.5 tsk. Salt
  • 100 gram Rørsukker
  • 50 gram Æg ca. 1 æg med stuetemperatur
  • 1 tsk. Kardemomme stødt
  • 1.75 deciliter Mælk
  • 75 gram Gær

FYLD OG PYNT

  • 100 gram Rosiner cirka
  • 2 stk. Æg letpisket
  • Sukker
  • 100 gram hakkede mandler eller nødder

REMONCE

  • 200 gram Rørsukker
  • 50 gram Marcipan
  • 200 gram Usaltet smør stuetemperatur
  • 50 gram Sirup af god kvalitet - gerne med en smag, fx ahornsirup

Sådan gør du

Dej

  • Kom mel, smør i små klumper, salt, rørsukker, æg og kardemomme i en skål.
    Lun mælken, til den er håndvarm, og opløs gæren i den.
    Hæld den lune mælk og gærblanding i skålen med de andre ingredienser og ælt dejen grundigt.
    Tilsæt evt. lidt mere mel.
    Dæk skålen med et fugtig klæde og lad dejen hæve til dobbelt størrelse på et lunt sted.
    Drys en smule mel på køkkenbordet og arbejd dejen til en kugle.
    Lad den hvile i 3-4 minutter.
    Rul dejen ud – den skal være ca. 2 gange bagepladens længde og have en bredde på omkring 40 cm.
     

Remonce

  • Ælt rørsukker og marcipan sammen.
    Tilsæt det bløde smør lidt ad gangen og rør siruppen i.
    Remoncen er nu klar til brug.
     

Bagning

  • Fordel remoncen på dejen og drys med rosiner.
    Skær dejen over på den lange led, så du i stedet får to lange stykker på hver 20 cm.
    Fold dejen ind over fyldet fra hver kant og pres dejen i midten godt ned med fingrene, så den er lukket om fyldet.
    Form dejen til 2 kringler og læg dem på bagepapir på en eller to bageplader – eller skær dejen i 4 lige store stykker.
    Dæk igen det hele med et fugtigt klæde og lad kringlerne hæve til dobbelt størrelse ved stuetemperatur eller lidt varmere.
    Varm ovnen op til 200 grader.
    Pensl kringlerne med æg, drys dem med sukker, mandler eller nødder og bag dem 15-20 minutter.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

Vi har opskriften fra bogen: "Grigos hjemmebag", udgivet af Politikens Forlag.