
Opskrift på kondenseret mælk
Kondenseret mælk er et produkt, de fleste af os kender fra hylderne i supermarkedet, hvor det har været at finde i nogle år. Det består af sødet, indkogt sødmælk og bruges især til hjemmelavet karamel, der kan laves uden andre ingredienser end en dåse kondenseret mælk og en gryde med vand.
Som med alt andet bliver kondenseret mælk dog ikke bedre af at blive puttet i en dåse og langtidsopbevaret, som det er tilfældet med de færdige varianter, du kan købe. Af samme årsag er det værd at stifte bekendtskab med den hjemmelavede udgave af kondenseret mælk. Mælken er overraskende nem at lave, og resultatet bliver langt bedre end de dåser med kondenseret mælk, du kan købe.

Kondenseret mælk
Ingredienser
- 1 liter Sødmælk
- 400 gram Sukker
- 0.25 tsk. Natron
Sådan gør du
- Hæld sødmælk og sukker i en gryde.
- Kog blandingen op og lad den koge ved middel varme i cirka 20 minutter. Det er vigtigt, at du rører i mælken jævnligt under kogningen, da den ellers vil brænde på.
- Når massen begynder at tykne og blive gullig og boblende, er den færdig.
- Tag mælken af varmen.
- Tilsæt natron til den indkogte mælk - mælken bliver tykkere, så snart den er kølet af.
- Hæld din hjemmelavede, kondenserede mælk på rene, skoldede glas og opbevar glassene i køleskabet.