ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Kondenseret mælk

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 4. august 2018
Kondenseret mælk er et produkt, de fleste af os kender fra hylderne i supermarkedet, hvor det har været at finde i nogle år. Det består af sødet, indkogt sødmælk og bruges især til hjemmelavet karamel, der kan laves uden andre ingredienser end en dåse kondenseret mælk og en gryde med vand.

Kondenseret mælk er et produkt, de fleste af os kender fra hylderne i supermarkedet, hvor det har været at finde i nogle år. Det består af sødet, indkogt sødmælk og bruges især til hjemmelavet karamel, der kan laves uden andre ingredienser end en dåse kondenseret mælk og en gryde med vand.

Som med alt andet bliver kondenseret mælk dog ikke bedre af at blive puttet i en dåse og langtidsopbevaret, som det er tilfældet med de færdige varianter, du kan købe. Af samme årsag er det værd at stifte bekendtskab med den hjemmelavede udgave af kondenseret mælk. Mælken er overraskende nem at lave, og resultatet bliver langt bedre end de dåser med kondenseret mælk, du kan købe.


Antal: 2 glas

Kondenseret mælk

Kondenseret mælk er et produkt, de fleste af os kender fra hylderne i supermarkedet, hvor det har været at finde i nogle år. Det består af sødet, indkogt sødmælk og bruges især til hjemmelavet karamel, der kan laves uden andre ingredienser end en dåse kondenseret mælk og en gryde med vand.
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Tilbehør
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 1 liter Sødmælk
  • 400 gram Sukker
  • 0.25 tsk. Natron

Sådan gør du

  • Hæld sødmælk og sukker i en gryde.
  • Kog blandingen op og lad den koge ved middel varme i cirka 20 minutter. Det er vigtigt, at du rører i mælken jævnligt under kogningen, da den ellers vil brænde på.
  • Når massen begynder at tykne og blive gullig og boblende, er den færdig. 
  • Tag mælken af varmen.
  • Tilsæt natron til den indkogte mælk - mælken bliver tykkere, så snart den er kølet af.
  • Hæld din hjemmelavede, kondenserede mælk på rene, skoldede glas og opbevar glassene i køleskabet.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.