Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Koldhævede yoghurtboller med müsli

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

5. juli 2021
I de her boller har jeg, udover yoghurt, også brugt havregryn og müsli - og de smager skønt! Bollerne er koldhævede natten over, og så var der hurtigt, lækkert lunt morgenbrød i morges.

Opskrift på koldhævede yoghurtboller med müsli

Har du en rest yoghurt eller andet surmælksprodukt til overs, så tøv ikke med at bruge det i dine boller – det gir en blød, saftig krumme og boller der holder sig lækre 2-3 dage.

I de her boller har jeg, udover yoghurt, også brugt havregryn og müsli – og de smager skønt! Bollerne er koldhævede natten over, og så var der hurtigt, lækkert lunt morgenbrød i morges.

De kan også sagtens bare hæve en times tid ved stuetemperatur, så fordobler du bare mængden af gær. Og det bedste? De laves helt uden fedtede dejfingre!


Antal: 12 stk.

Koldhævede yoghurtboller med müsli

I de her boller har jeg, udover yoghurt, også brugt havregryn og müsli - og de smager skønt! Bollerne er koldhævede natten over, og så var der hurtigt, lækkert lunt morgenbrød i morges.
Forfatter: Henriette Kristiansen
Ret: Bagning
Køkken: Dansk
Forb. tid: 4 timer
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

Koldhævede yoghurtboller med müsli

  • 1 deciliter Vand lunken
  • 20 gram Gær
  • 7 deciliter Yoghurt naturel, tykmælk, skyr, græsk yoghurt og kærnemælk kan også bruges
  • 3 deciliter Havregryn
  • 4 deciliter Müsli
  • 500 gram Hvedemel 1/4 hvedemel kan evt. erstattes med grovere meltype, hvis du synes
  • 1 tsk. Salt
  • 1 spsk. Honning

Desuden

  • Mælk til pensling

Sådan gør du

  • Rør øvrige ingredienser i og vend godt sammen.
  • Dejen skal være fast, men let klistret.
  • Sæt til hævning i køleskab natten over.
  • Næste morgen formes bollerne og sættes på bageplade med en ske.
  • Lad dem lige “vågne” 15 minutters tid og bag så ca. 20 min ved 200 grader alm ovn - til de er fine og gyldne.
  • Servér