ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Koldbrygget kaffe

PER ASMUSSEN | 28. maj 2018

Koldbrygget kaffe smager dejligt og passer godt til din is-kaffe en varm dag på terassen. fantastisk, men det tager mellem 12-24 timer at lave. Ved hjælp af sous vide teknikken kan det laves på “kun” 2 timer i stedet for. Smagen er dejlig, den er mere rund og mild i smagen og passer perfekt til en iskaffe en sommerdag på terrassen. 


Koldbrygget kaffe

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: drik, Kaffe
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 14 timer
Antal: 1 liter
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 0.5 deciliter Kaffe
  • 1 liter Vand

Sådan gør du

  • Den koldbryggede kaffe kan laves på forskellige måder og det afhænger af om du kan male bønnerne selv eller hvad du har af bønner i huset.
    Kaffen bliver hurtig ret stærk, så pas på med ikke at lave den for stærk og brug mindre kaffe end du plejer. 

     

    Koldbrygget filterkaffe

    Hæld kaffen i en beholder med låg. Hæld vandet i og rør godt rund. Sæt låget på og lad det stå og trække i 14 timer (dog minimum 12 timer og maksimum 24 timer). 
    Hæld kaffen igennem et kaffefilter og den er klar til servering.
     

    Koldbrygget stempelkaffe

    Hæld kaffen i din stempelkande. Hæld vandet i og rør godt rund. Sæt låget på og lad det stå og trække i 14 timer (dog minimum 12 timer og maksimum 24 timer). 
    Kør stemplet ned i kanden og kaffen er klar til servering.
     

    Iskaffe med koldbrygget kaffe

    Hæld kaffen op i et stort glas sammen med et par isterninger. Hæld lidt fløde eller sødmælk i og server straks. 
    Koldbrygget kaffe

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.