Opskrift på koldbrygget kaffe
Koldbrygget kaffe smager dejligt og passer godt til din is-kaffe en varm dag på terassen. fantastisk, men det tager mellem 12-24 timer at lave. Ved hjælp af sous vide teknikken kan det laves på “kun” 2 timer i stedet for. Smagen er dejlig, den er mere rund og mild i smagen og passer perfekt til en iskaffe en sommerdag på terrassen.

Koldbrygget kaffe
Ingredienser
- 0.5 deciliter Kaffe
- 1 liter Vand
Sådan gør du
- Den koldbryggede kaffe kan laves på forskellige måder og det afhænger af om du kan male bønnerne selv eller hvad du har af bønner i huset. Kaffen bliver hurtig ret stærk, så pas på med ikke at lave den for stærk og brug mindre kaffe end du plejer.
Koldbrygget filterkaffe
Hæld kaffen i en beholder med låg. Hæld vandet i og rør godt rund. Sæt låget på og lad det stå og trække i 14 timer (dog minimum 12 timer og maksimum 24 timer). Hæld kaffen igennem et kaffefilter og den er klar til servering.Koldbrygget stempelkaffe
Hæld kaffen i din stempelkande. Hæld vandet i og rør godt rund. Sæt låget på og lad det stå og trække i 14 timer (dog minimum 12 timer og maksimum 24 timer). Kør stemplet ned i kanden og kaffen er klar til servering.Iskaffe med koldbrygget kaffe
Hæld kaffen op i et stort glas sammen med et par isterninger. Hæld lidt fløde eller sødmælk i og server straks.