
Opskrift på kold rød pebersuppe med cremefraiche
Denne suppe – som er et supergodt alternativ til gazpacho– er den perfekte start på et sommermåltid.
Den er smuk at se på med sin højrøde farve, pyntet med grønne krydderurter og en spiral af cremefraiche, og den vil fryde enhver uden at tage for meget af appetitten fra det, der ellers måtte komme på bordet.
Den kan laves 1-2 dage i forvejen – vent i så fald bare med at tilsætte krydderurter og cremefraiche.

Kold rød pebersuppe med cremefraiche
Ingredienser
- 1 stk. Løg stort
- 3 spsk. Olivenolie plus ekstra til at dryppe med
- 8 stk. Salvieblade finthakkede
- 4 stk. Rød peberfrugt store
- 2 stk. Laurbærblad
- 2 tsk. Spidskommen stødt
- 1 tsk. Sukker
- 1 knivspids Chiliflager tørrede
- 5 deciliter Bouillon hønse- eller grøntsags
- 1 stk. Bladselleri stilk, skåret i terninger på 1½ cm
- 0.5 stk. Citronskal revet skal af ½ citron
- 1 clove Hvidløg knust
- 25 gram Basilikumblade grofthakket
- 10 gram Persille grofthakket
- 100 gram Creme Fraiche
- Salt
Sådan gør du
- Skræl løget, og hak det groft. Varm olivenolien op i en stor gryde. Tilsæt løg og salvie, og steg dem ved middelvarme i 5 minutter, eller til løgene er klare. Flæk imens peberfrugterne på langs. Rens en enkelt halv peberfrugt for kerner og hvidt frugtkød, og skær den i terninger på 1½ cm. Stil den til side. Rens resten af peberfrugterne, hak dem groft, og kom dem ned til løgene i gryden. Tilsæt ¾ tsk salt, laurbærblade, stødt spidskommen, sukker og chili. Steg dem i yderligere 5 minutter. Hæld bouillonen over, og bring den lige netop i kog. Læg låg på gryden, og lad det hele simre ved meget svag varme i 15 minutter. Tag laurbærbladene op af suppen, når peberfrugterne er møre. Blend den stadig varme suppe med en stavblender, til den er helt jævn. Det kan tage nogle minutter. Lad suppen køle en smule af. Rør bladselleriterninger, røde peberfrugtterninger, citronskal og hvidløg i den lune suppe. Lad den køle ned til stuetemperatur, og lad den derpå trække i køleskabet i et par timer eller natten over. Tag suppen ud af køleskabet 30 minutter inden servering. Rør grundigt rundt, og smag til med salt og peber. Hæld suppen i portionsskåle, drys rundhåndet med hakket basilikum og persille, tilføj en skefuld cremefraiche pr. person, og rund af med et dryp olivenolie.