x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Kokos panna cotta

REDAKTION | 5. september 2018

Panna cotta betyder kogt fløde og er oprindeligt en italiensk dessert.

Opskriften her er temmelig langt fra den originale italienske version, da den bl.a. indeholder kokos, mango og passionsfrugt. Det bliver den dog ikke dårligere af, og de eksotiske råvarer tilfører den kendte dessert et frisk pust.  

Listen over ingredienser er lang, til gengæld er ingen af dem svære at skaffe. En superlækker dessert, som kan laves god tid i forvejen – og så ligner den en million.


Kokos panna cotta

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 2 timer
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Redaktion

Ingredienser

  • 2 deciliter Piskefløde
  • 1.25 deciliter Mælk
  • 1.75 deciliter Kokosmælk
  • 85 gram Sukker
  • 2 stk. Husblas i ark
  • 40 gram æggehvider
  • 80 gram Sukker
  • 1 stk. Æg
  • 2 stk. Æggeblommer
  • 65 gram Passionsfrugtpuré fås på glas
  • 50 gram Sukker
  • 0.5 stk. Husblas 1/2 blad
  • 10 gram Smør
  • 100 gram Mangopuré fås på glas
  • 0.25 deciliter Vand
  • 25 gram Sukker
  • 1 gram Agar agar
  • 100 clove Tapiokaperler eller sagogryn
  • 4 deciliter Vand
  • 1.25 deciliter Kokosmælk
  • 25 gram Palmesukker revet
  • 100 gram Sukker
  • 3 spsk. Vand
  • 20 gram Glukosesirup
  • 3 stk. Safran tråde
  • 200 gram Ananas skrællet og skåret i tern

Sådan gør du

  • Panna Cotta:

    Forvarm ovnen til 100 grader
    Udblød husblassen i koldt vand i 10-15 minutter.
    Piskefløde, mælk, kokosmælk og sukker kommes i en gryde.
    Opvarm ingredienserne til 80 grader og tag derefter gryden af varmen. 
    Knug den udblødte husblas fri for væske og kom den i den varme væske.
    Rør grundigt, så husblassen opløses.
    Passer blandingen gennem en sigte og stil den til afkøling i køleskabet.
    Når den er kold, hældes den i en dessertform beregnet til at støbe væsker i halvkugler. 
    Sæt formen i køleskabet, til den er stivnet.
     

    Marengs:

    Kom æggehvide og sukker i en skål, der kan tåle at stå over et vandbad.
    Placer skålen over en gryde med kogende vand - skålens bund må ikke røre vandet. 
    Pisk kraftigt, indtil massen bliver tyk og sirupsagtig og alle sukkerkrystaller er opløst.
    Fjern skålen fra varmen og bred med en paletkniv et meget tyndt lag af marengsmassen ud på et ark bagepapir.
    Bag marengsen i ovnen i cirka 45 minutter, til den er sprød.
    Tag marengsen ud af ovnen.
    Brænd overfladen med en gasbrænder, til den er lysebrun, og bryd efterfølgende marengsen i passende stykker til senere brug.

     

    Passionfrugtcurd:

    Udblød husblas i koldt vand i 10-15 minutter.
    Pisk æg, passionsfrugtpuré og sukker sammen i en skål, der kan tåle vandbad.
    Skålen placeres over en gryde med kogende vand - vandet må ikke røre skålens bund.
    Rør rundt i blandingen med en grydeske, til den begynder at tykne. 
    Kom den udblødte husblas samt smørret i blandingen og rør godt rundt.
    Fjern skålen fra varmen og passer blandingen gennem en sigte.  
    Hæld blandingen i en sprøjtepose og sæt den til afkøling i køleskabet.

    Mangogele:

    Kom mangopuré, vand og sukker i en gryde.
    Tilsæt agar agar og pisk det ind i væsken, indtil det er opløst.
    Passer væsken gennem en sigte og sæt den til afkøling i en bradepande.
    Når geleen er stivnet, skæres den i små tern på 1x1 centimeter.

    Kokos-sago:

    Hæld vand og tapiokaperler  i en gryde. 
    Bring gryden i kog og lad indholdet koge ved svag varme, indtil midten af ​​perlen blot er en lille hvid prik.
    Skyl tapiokaperlerne i koldt vand og hæld vandet fra.
    Tilsæt palmesukker og kokosmælk, rør det godt sammen og sæt til side.


    Karamelliseret ananas:

    Den karamelliserede ananas laves ved at opvarme sukker, vand og glukosesirup i en gryde under omrøring.
    Rør, til alt sukkeret er opløst og væsken er let brunet.
    Tilsæt ananas og safran og lad frugten karamellisere.
    Fjern gryden fra varmen og tag ananasstykkerne op.
    Læg dem på bagepapir for at afkøle.
     

    Servering:

    Placer de kolde panna cotta'er på tallerkenerne.
    Pynt med passionsfrugtcurd, kokossago, karameliseret ananas, stykker af brændt marengs og mangogelé.

Noter

Det ser flot ud at pynte kager og desserter med et skud frisk mynte eller citronmelisse. 

Om forfatteren


Vores artikler er altid skrevet ud fra vores holdninger og de emner, vi interesserer os for. Skriv til os på redaktion@gastrofun.dk hvis du har feedback.

Molekymi.dk