
Opskrift på knasende kikærter – den perfekte snack
Er du på udkig efter en sprød snack til fredagsøllen eller en lækker tilføjelse til salaten? De knasende kikærter er lette at lave, smager skønt og kan spises både som topping, tilbehør eller bare som en simpel snack.
Kikærterne kan laves på to måder. De kan enten ristes på panden eller bages i ovnen, så herunder følger to forskellige fremgangsmåder.
Husk at udbløde og koge kikærterne, før du går i gang, hvis ikke du bruger kikærter fra dåse.

Knasende kikærter – Den perfekte snack
Grej
- Ovn Fremgangsmåde 1
- Bageplade Fremgangsmåde 1
- Stegepande Fremgangsmåde 2
Ingredients
- 200 gram Kikærter kogte
- Salt
- 3 tsk. Krydderier stødte - valgfri
- 2 spsk. Olie kan udelades
Instructions
Kom de knasende kikærter i ovnen
- Skal det gå stærkt, er den nemmeste måde at få knasende kikærter på ved at tilberede dem i ovnen. Du behøver nemlig ikke være over dem hele tiden, men kan trille lidt til og fra, mens du fikser andre ting i køkkenet – måske lægger en øl på køl eller forbereder salaten til senere… Mulighederne er mange.
- Forvarm ovnen til 200 grader.Hæld kikærterne i en skål og tilføj olie, salt og krydderier.Rør rundt, så olie og krydderier sætter sig fast på kikærterne, før du spreder dem ud på en bageplade i ét lag.Bag dem i 20 minutter til de er gyldne og sprøde, men husk at røre i herlighederne efter 10 minutter, så de bliver vendt undervejs.Lad kikærterne køle af før du serverer dem.
- Vil du undgå olien, kan du lade være med at tilføje den. Skyl i stedet kikærterne i koldt vand, før du vender dem med krydderierne. Vandet får krydderierne til at hænge bedre fast.
Rist kikærterne på panden
- Den anden måde du kan få knasende kikærter på, er ved at riste dem stille på en varm pande. Ingredienserne er de samme, som når du bager dem i ovnen. Det er blot måden, du laver dem på, der er en anden.
- Rist krydderierne i olien, men vent med at tilføje salt.Når krydderierne dufter dejligt efter et minuts tid, kommer du kikærterne på panden, skruer ned for varmen og lader dem stege sammen med smagsgiverne.De næste 10 minutter skal du ofte røre i kikærterne, så de ikke sætter sig fast på panden.Når snacken ser sprød ud, og kikærterne har fået kulør, tilsætter du salt og tager dem af varmen.Lad dem køle af før servering.