Opskrift på kartoffelsuppe med blomkål
Spring soup – ramsløgssuppe ?
Lige nu vrimler skovbundene med ramsløg og de gør sig altså super godt i madlavningen. De dufter af hvidløg/purløg og har en dejlig mild smag af netop det – men giver ingen hvidløgsånde ?
Du kan bruge ramsløg i pastaretter, i salater, til ramsløgspesto eller smør osv. I dag har jeg brugt dem i denne aromatiske suppe, hvor de sammen med blomkål og kartofler giver en skøn, frisk og lækker smag.
Suppen består af relativt få ingredienser og er simpel at bikse sammen – og så er den sund.
Håber I kan lide den ???

Kartoffelsuppe med blomkål
Ingredienser
- 150 gram Kartofler
- 150 gram Blomkål
- 1 stk. Løg
- 2 spsk. Smør
- 6 deciliter Vand
- 1 stk. Bouillonterning
- 1 deciliter Hvidvin
- 50 gram Ramsløg
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Skær blomkålen i mindre stykker og hak løget. Svits kartofler, blomkål og løg i en gryde med smør. Tilsæt vand, boullionterning, og hvidvin. Lad det simre til kartoflerne er møre. Snit ramsløgene groft og put dem i gryden. Lad dem koge med et par minutter. Tag gryden af varmen og stavblend suppen. Smag til med salt og peber og server...?