Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Karbonader

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

22. maj 2018
Der findes et hav af varianter på karbonader. Hvor jeg kommer fra er en karbonade hakket svinekød (kan også være en blanding af hakket svinekød/kalv) der er paneret i rasp.

Opskrift på karbonader

Der findes et hav af varianter på karbonader. Hvor jeg kommer fra er en karbonade hakket svinekød (kan også være en blanding af hakket svinekød/kalv) der er paneret i rasp.

Hvis du vil prøve vores krebinetter, så er opskriften her.

Så denne opskrift laves på samme måde som du vil lave en hakkebøf af oksekød, den skal dog paneres.


Antal: 3 Portioner

Karbonader

Der findes et hav af varianter på karbonader. Hvor jeg kommer fra er en karbonade hakket svinekød (kan også være en blanding af hakket svinekød/kalv) der er paneret i rasp.
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 10 minutter

Ingredienser

  • 450 gram Hakket svinekød
  • 1 deciliter Rasp
  • 1 deciliter Hvedemel
  • 1 stk. Æg
  • Krydderier Salt og peber
  • 15 gram Smør

Sådan gør du

  • Tag kødet ud af køleskabet cirka 30 minutter før det skal tilberedes og del det i 4 lige store dele. Form dem som relativ flade hakkebøffer og krydr dem med salt og peber.
  • Lad kødet stå tildækket indtil de skal steges.
  • Tænd en pande på middelhøj varme og smelt smørret derpå. Når smørret bruser er karbonader klar til at komme på.
  • Fordel melet, et pisket æg og raspen på 3 tallerkener og vend dine karbonader i dem startende med melet, ægget og derefter raspen.
  • Steg dem i 5 minutter på hver side og server straks.
  • Brug evt. stegefedtet til at hælde oven på dine karbonader eller til sovsen.

Noter

Brug f.eks. hjemmelavet rasp.
Krebinetter
Med fare for at få en del af den danske befolkning efter hos, tillader vi os at komme med vores bud på en lækker opskrift på krebinetter. Vores version er lavet på en hakket svinekødsfars (a' la' frikadelle) og dobbelpaneret i raps.
Læs opskriften her