Opskrift på kaperssovs
Dejlig og klassisk kaperssauce.
Den er meget let at lave og kan både bruges til skaldyr, fisk og kalvekød.
Vi har opskriften (ikke billedet) fra bogen: “Frøken Jensens kogebog -siden 1901″, skrevet af Frøken Kristine Marie Jensen.

Antal: personer
Kaperssovs
Ingredienser
- 2 spsk. Smør eller en blanding af smør og afskummet suppefedt
- 3 spsk. Mel
- 5 deciliter Bouillon
- 1.5 deciliter Fløde eller cremefraiche 38 %
- Sukker 1 nip
- Salt og Peber
- Kapers 3-4 spsk
Sådan gør du
- Bag fedtstof og mel og i en tykbundet gryde og bag det sammen. Spæd med bouillon lidt ad gangen. Rør konstant i sovsen imens. Lad den koge godt igennem, 7-8 min. på laveste blus. Rør i den jævnligt. Hæld fløden eller cremefraiche i og smag til med sukker, salt (kun lidt, kapers er ret salte) og peber. Lad sovsen koge ét minuts tid. Skyl og afdryp kapersene. Hak halvdelen af dem groft. Tag gryden af blusset og vend alle kapers i sovsen. Smag til igen.